fbpx
00
dagar
kvar på Early Bird Ramsvik!
Läs mer

Träningstips för att förbereda dig och familjen på ett Järv Äventyr

Startsida | Träningstips för att förbereda dig och familjen på ett Järv Äventyr

Järv Äventyr är en ny form av äventyrstävling som familj och vänner kan göra tillsammans som ett lag. De flesta andra tävlingar och lopp baserar sig på individuell prestation, men ett Järv Äventyr fokuserar på laget framför jaget. 


Vad är ert mål med att göra ett Järv Äventyr? Så här svarar de flesta av våra deltagare:

 • Att göra något kul tillsammans.
 • Att ha ett gemensamt mål att klara ihop.
 • Att skapa roliga minnen med ett familjeäventyr.
 • Att se fram emot en kul kompisaktivitet och resa med vännerna en helg.
 • Vi har Järv Äventyr som vårt nyårslöfte att träna inför tillsammans.

 

Oavsett vad ert mål är kan det vara kul att använda er kommande äventyrstävling som ett mål tillsammans. Ett äventyr, oavsett om det är en resa eller en tävling, blir så mycket mer om ni gör något av det både före, under och efter er aktiva helg. 

 

Här kommer några tips på hur ni kan lägga upp träning inför ert äventyr tillsammans:

 

 1. Träna uthållighet: Bestäm någon vandringsled ni vill uppleva hemmavid. Dela upp den i olika sträckor ex 3 km, 4 km, 5 km osv. Bestäm att ni gör en sträcka varje eller varannan helg. Vandra och/eller spring tillsammans med familj och vänner. Ta med en trevlig picknick och godis och lägg in naturliga stopp längs vägen. Genom att få några kilometer i benen tränar och förbereder ni er både fysiskt och mentalt för ert äventyr. 
 2. Backträning: Beroende på vilket äventyr ni valt så har vi nästan alltid backar att ta oss upp och ner för i naturen. Då är det bra att träna backe. Välj ut någon backe hemmavid som ni ska klara tillsammans X antal gånger så ni får lite höjdmeter i benen. Ni kan börja med att gå upp och ner och sen lägger ni till några meter där ni provar att springa. Kom ihåg att lägga in belöning så ni håller uppe motivationen, kanske en bit av en chokladkaka varje gång ni nått toppen av backen. Att variera sin träning är ett bra sätt att få en helhetssyn på era förmågor i laget. 
 3. Styrketräning: Perfekt att lägga till lite hemmaträning tillsammans och det är dessutom kul att göra tillsammans. Fokusera på olika muskelgrupper ex ben med Jägarutmaningen, mage och rygg med Plankan, armar och axlar med Hängutmaning i trappa eller träd, mage med sit-ups, armar med armhävningar och burpees. Ett tips är att ta tid hur länge ni klarar varje del tillsammans i familjen och se hur ni förbättrar ert resultat varje vecka. 
 4. Träna på samarbete. Ni kan få tips på vilka uppdrag som kommer i ett Järv Äventyr på Instagram och Facebook, men oavsett är ert samarbete i laget och förtroendet för varandra viktigast. Samarbetsövningar är viktigt för att bygga en stark lagdynamik och öka förtroendet och samarbetet mellan lagmedlemmarna. Välj ut några övningar och sprid ut så ni gör någon varje eller varannan vecka. 
 5. Gör en plan: Kanske det viktigaste av allt, så att er gemensamma träning faktiskt blir av. Ett förslag är att variera olika typer av träningar exv en gång per vecka, eller varannan vecka. Bestäm vad ni vill fokusera på i ert lag, ex: 

  V.1 Uthållighet + samarbetsövning i naturen inkl. lunchstopp.
  V.3 Backträning + Styrka inkl fika i naturen
  V.5 Samarbetsövning + Styrka hemma.
  V.7 Uthållighet X km + Samarbetsövning osv.Många gånger är vägen till målet minst lika rolig som själva äventyret.

 

Lycka till med era förberedelser. Läs gärna våra 10 saker att känna till inför ett Järv Äventyr. Och tänk på! Även om ni inte är familjen som har lust eller ork att träna inför ert Järv Äventyr så kan ni klara det! Ni bestämmer helt själva vilket tempo ni vill ha och det viktigaste är att ha roligt tillsammans och njuta av naturen.


Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 6 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram