fbpx
00
dagar
kvar på Öppningspris Tjörn!
Läs mer

Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga är det bara att skicka ett mail till info@jarvaventyr.se eller skriv din fråga i chatten nere till höger.

Vi vet av erfarenhet att de flesta barn orkar mycket mer än vad deras föräldrar tror. Varje äventyr har en rekommenderad ålder. Det är bara en rekommendation, det går utmärkt att anmäla sig även om man är yngre/äldre än rekommendationen.

Läs gärna denna artikel om 10 Saker att känna till inför ett Järv Äventyr.

Alla som har genomför ett Järv Äventyr blir Järvare och får en fin JÄRV-medalj.

Det viktigaste är inte att komma först, utan att ha roligt tillsammans. Därför vill vi uppmärksamma flera kategorier av vinster.

Bästa Laganda: Längs med banan finns våra duktiga funktionärer som bedömer ert samarbete och er laganda. Peppa varandra, hjälp varandra och ha kul tillsammans. Ett tips kan vara en hejaramsa som förhöjer stämningen. Om någon funktionär uppmärksammar er särskilt kan det hända att ni får ett orange armband. Det lag som har flest orange armband vid målgången vinner bästa laganda.

Bästa Skattletare: Längs med vägen ska ni lösa kluringar i skattkistor. Skattkistorna hittar ni enklast om ni zoomar på kartan. Vinner gör det lag som löst kluringarna i skattkistorna bäst och hittat flest skatter. Ni redovisar era skattuppdrag i sekretariatet vid Järv Arena.

Bästa tid: Som på alla andra tävlingar tar vi såklart även tiden och premierar de lag som korsar mållinjen snabbast. Vi tar inte tid på juniordistansen.

Hundar är varmt välkomna på våra äventyr! Självklart vill vi att hunden är kopplad och är trygg med att vistas bland människor. Tänk på att några äventyr innehåller liftåkning (Sälen och Trysil) så tänk på att hunden behöver våga åka lift.

Boendet är inte inkluderat i startplatsen utan vi rekommenderar olika boenden beroende på vilken ort man är anmäld till. Varje tävling har en egen sida där vi rekommenderar var vi tycker att man bor bäst. Men man bokar såklart vilket boende man vill.

Uppdragen är anpassade till max 5 personer. Därför blir det olämpligt att vara 6st i ett lag. Vi rekommenderar istället att man anmäler två lag med 3 personer i varje. Ni kan ändå springa tillsammans om ni önskar. I undantagsfall godkänner vi 6st personer i ett lag om man är så många i familjen. Maila isåfall till oss på info@jarvaventyr.se så hjälper vi er.

Det går bra att byta till ett annat Järv Äventyr så länge det är samma år. Maila info@jarvaventyr.se så hjälper vi er.

Startplatsen är inte avbokningsbar. Däremot kan man köpa till avbeställningsskydd mot ca 10% av startavgiften. Skyddet gäller vid sjukdom mm. Avbeställningsskydd beställer man i samband med anmälan och där framgår också alla villkor.

Det går alldeles utmärkt att lägga till eller byta lagmedlem ända fram till start. Maila info@jarvaventyr.se så hjälper vi er.

Det går fint att ta med småbarn i bärstol så länge ni känner att ni orkar bära hela vägen. Barnvagnar är däremot inte lämpliga då det kan vara ganska knixig terräng längs banan.

Viktigast för oss är att ert äventyr skall bli så härligt som möjligt, därför har vi sammanställt en lista på saker som är viktiga att ha med sig.

  • Minst 1 st Fulladdad mobiltelefon. Komplettera gärna med power bank för säkerhets skull. Kart-appen drar mycket batteri.

  • 1 st Första hjälpen med bandage och plåster.

  • Energi, minst 400 kcal per lagmedlem (en sportbar innehåller ca 200 kcal) Alltså minst 2 bars (eller nötter, smörgåsar e.t.c) per lagmedlem.

  • Minst 2 liter vätska
  • Förstärkningsplagg till alla i laget (T.ex. skaljacka, fleece och eventuellt vantar och mössa) Tänk på att anpassa kläderna efter årstiden och att vädret kan vara mycket skiftande och uppe på fjället kan det vara kallt. Ta hellre med för mycket kläder än för lite!

De flesta kombinerar löpning och vandring. Det kommer ett uppdrag eller ni kommer leta efter en skatt nästan varje kilometer, vilket ger naturlig vila. Ert lag bestämmer själva ert tempo. 

Läs gärna denna artikel om 10 Saker att känna till inför ett Järv Äventyr.

Det snabba svaret är nej, men det kan självklart vara kul att använda ett Järv Äventyr som ett mål. Där ni som familj eller kompisgäng inför ett Järv Äventyr tränar tillsammans innan. 

Läs gärna denna artikel om Träningstips för att förbereda er inför ett Järv Äventyr.

Har du ytterligare funderingar?

Läs artiklar. Vi har många artiklar om allt som rör Järv Äventyr och utomhusliv.

ARTIKLAR

Se video på Youtube eller kolla in våra sociala medier där vi ofta delar hur uppdragen går till och annat skoj. 

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram