fbpx
00
dagar
kvar på Öppningspris Tjörn!
Läs mer

10 saker att känna till inför ett Järv Äventyr

Vi får ofta frågan om vem ett Järv Äventyr passar för, hur vältränad måste man vara och kommer våra barn att klara av det? Det finns tävlingar och lopp i överflöd som riktar sig till elitmotionärer. Vi startade Järv Äventyr för vanliga familjer och kompisgäng som älskar att komma ut i naturen. Ett Järv Äventyr passar helt enkelt vem som helst som gillar naturen, gillar att samarbeta med sitt lag och att ha kul tillsammans. Vi vill visa att det där tävlingsmomentet ger en extra kul dimension när ni korsar mållinjen tillsammans. Tävlingsmomentet ska inte bara handla om snabbast tid, utan även om vilket lag som har bästa samarbete, laganda och vilket lag som är bäst på att leta och lösa skatter. 


Vi har tagit fram 10 saker som är bra att känna till inför ett Järv Äventyr så att er familj eller kompisgäng ska känna att ni kan klara av äventyrstävlingen. 

 1. Varje kilometer kommer det ett uppdrag eller att ni ska leta efter en skatt.
  Perfekt att använda som motivation och gör att det hela tiden går att hålla motivationen och glädjen uppe. Uppdragen ska lösas på plats där hela laget behöver samarbete. Skatterna ska lösas upp längs vägen och ni kommer kunna klura på dessa hela vägen in i mål. Uppdrag och skatter blir ett naturligt uppehåll där ni kan hämta andan. Det blir aldrig tråkigt på dessa äventyr med familj och vänner.
 2. Naturen skapade våra äventyr, se till att njuta.
  Vi har noga valt ut de vackraste platserna i Sverige och Norge för er att uppleva. Ta er tid att stanna upp, ta in vidderna, utsikten, den vackra naturen. Ta fina bilder med ert lag. Ni gör ert äventyr på era villkor.
 3. Använd kartan och motivera till nästa steg - Ni kommer bli förvånade över att barnen kommer att vilja ta sig fram snabbare än ni.
  Ni behöver inte kunna kompass eller orientera på något vis, våra lopp är snitslade, så ni går inte fel. Titta på kartan om vad som kommer härnäst på ert äventyr. Kartan finns också i appen Alltrails i er mobiltelefon. Vetskapen om att nästa uppdrag blir exempelvis Brandmannen är spännande och motiverande i sig. Vad kan uppdraget innebära? Ni kanske har sett hur det går till på Järv Äventyrs Instagramsida eller Facebooksida och kan prata er samman hur ni tror laget kan lösa uppdraget bäst.
 4. Klura på skatterna under vägen.
  Skatterna är markerade på kartan i appen och ni ska leta upp dessa i naturen. I skattkistorna ligger det kluriga uppgifter, vissa kommer ni kunna lösa direkt, vissa kanske ni behöver klura på längs vägen. Använd de uppgifter ni inte löser direkt som en kul motivator att prata om  tillsammans på vägen mot mål.
 5. Fyll på med snabb energi.
  Ett tips är att inte vänta med att fylla på med snabb energi, särskilt när det gäller barnen. Stick till barnen en liten godis, chokladbit, nötter, dextrosol eller annat som ni vet att de uppskattar. Vi rekommenderar 400 kalorier per person…. Som vuxen funkar det fint med någon energibar, vi säljer Umaras energibars i Järv Arena, och det brukar räcka med 1-2 st/dag. Vissa deltagare tar med större fika med mackor och termos, men glöm inte att det ska bäras runt på också. Glöm inte heller västska. Det går utmärkt med vatten men om man vill få i sig mer energi kan energidryck också vara ett alternativ. Minst 2 liter vätska bör laget ha med sig.
 6. Fokusera på samarbetet och glädjen framför tiden.
  Självklart är det kul att ta sig fram på så snabb tid som möjligt, det är ju ändå en tävling. Men tänk på att det främst är uppdragen som kommer avgöra hur snabba ni blir. Och uppdragen kommer ert lag lösa bäst om ni samarbetar och pratar er samman. Ni kommer kanske tycka olika om hur ett uppdrag ska lösas, låt alla få komma till tals i laget så ni känner att ni löser uppdragen tillsammans. Har ni roligt tillsammans så kommer ni bli bättre på att lösa uppdragen.
 7. Hejaramsa förhöjer lagandan.
  Hela tanken med Järv Äventyr är att ha kul tillsammans. Kanske känns det svårt och löjligt med en hejaramsa, men faktum är att det funkar motiverande och taggar alla i laget. Precis som det gör för exempelvis ett fotbollslag. Dessutom brukar våra funktionärer längs med banan uppmuntra och uppmärksamma de lag som har hejaramsa extra mycket längs med vägen. Du vet väl att det finns ett särskilt pris till det lag som har bäst laganda?
 8. Men vad händer om jag trampar snett och måste avbryta?
  Ni ska ha med er mobiltelefon, så skulle olyckan vara framme så kan ni alltid ringa till tävlingsledningen om någon i ert lag skulle behöva bryta. Vi har funktionärer längs med hela banan och kan alltid hjälpa till att hämta upp er om någon skulle drabbas av en stukad fot eller annat. Det händer dock väldigt sällan.
 9. Behöver vi träna inför ett Järv Äventyr?
  Det snabba svaret är, nej det behöver ni inte. Men det är såklart ett sätt att göra något kul tillsammans i familjen eller laget innan själva äventyret. Ni kanske bestämmer att varannan vecka ska vi vandra en etapp tillsammans längs en vandringsled där ni bor. Tänk bara på att inte tvinga barnen att gå för långt. Det är stor skillnad att bara vandra och äta lunch i skogen, jämfört med när det kommer fullt med uppdrag och skattletning längs vägen. Det är de komponenterna som gör att ni blir förvånade över vad era barn klarar av. Efter ett Järv Äventyr kommer ni känna er otroligt nöjda och stolta!
 10. Måste vi springa och hur jobbigt är ett Järv Äventyr?
  Nej ni måste inte springa. De flesta av våra deltagare blandar vandring och springer ibland. Traillöpning eller terränglöpning är en otroligt rolig sport i sig och med ett Järv Äventyr får du uppleva noga utvalda vackra stigar på varje destination. Om ni är överens om att springa hela vägen och laget är förberedda för det kan ni självklart göra det.

Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 5 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.
VÄSTKUSTENS PÄRLA
Ta er fram till fots längs västkustens släta klippor med havet Skagerack vid er sida. Ert lag varvar trail med uppdrag längs vägen och avslutar med att paddla kanot till Söö.
Läs mer
Äventyrstävling mitt i Stockholm!
Ert lag tar sig fram till fots i vackra Nackareservatet, upp till Hammarbybackens topp där ni blickar ut över Globen och staden. En dags äventyr.
Läs mer
FJÄLLÄVENTYRET VÄNTAR
Två dagars äventyr där ert lag tar sig fram på fjällstigar, förbi fina fjällsjöar och njuter av makalösa vidder. Trail varvas med uppdrag likt Mästarnas Mästare och Wild Kids.
Läs mer
ETT ÄVENTYR MITT I BOHUSLÄN
Upplev utsikten från mäktiga Tjörnbron och ta er fram på de tre små öarna som bron sträcker sig över. Ert lag varvar trail på klippor och i skog, med roliga uppdrag längs vägen.
Läs mer
FIRA HALLOWEEN I SÄLEN
Njut av fjällen på Höstlovet. Omfamna mörkret med pannlampa och reflexbana där ni möter busiga överraskningar längs med vägen. Andra dagen upplever ni vidunderliga vidder på Sälenfjället.
Läs mer
Har du tips om den perfekta Järv destinationen?
Vi letar alltid efter nya destinationer!
Hör av dig

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram