fbpx
00
dagar
kvar på Early Bird Ramsvik!
Läs mer

Årets julklapp är ett Äventyr!

Startsida | Årets julklapp är ett Äventyr!

Eller om vi ska vara helt ärliga så är Årets Julklapp 2021 evenemangsbiljetten. Men Järv Äventyr är ett evenemang och vi säljer biljetter, så vi blir nog inte stämda om vi försöker hänga på marknadsföringen runt Årets Julklapp...

Jag gillar verkligen motiveringen;

Efter ett och ett halvt år i socialt ide med hemarbete, videosamtal och mjukisbyxor är det dags för svenskarna att återigen leva livet tillsammans med andra. Från fjälltoppar till fotbollsmatcher, tv-soffan till teaterscenen och videosamtal till verklighet. 2022 kommer präglas av socialt umgänge, rekreation och uppdämt behov av att uppleva. 

Årets julklapp 2021 är evenemangsbiljetten.” 

Tur att vi då har “julklappspris” på alla våra Järv Äventyr fram till 31 dec 2021. 

Fram till nyårsafton kostar en startplats 1795 kr (per lag), sedan höjs priset till 2495 kr. 

Överraska era nära och kära med ett Järv Äventyr i julklapp, eller så köper du ett presentkort på valfri summa till någon du tycker om. 

Äventyr blir bara roligare ju fler vänner som delar upplevelsen med dig!


Första Järv Äventyr 2022 är på Ramsvikslandet, ett av de vackraste naturreservat Bohuslän har att erbjuda. 

- Ett vandringsparadis genom gröna kustängar och ljunghedar, upp på slätslipade rosa klipphällar som skapats av inlandsisen och västerhavets omilda behandling.

Jag älskar Ramsvikslandet, allt började 2014 när jag och familjen låg inblåsta i Hunnebostrand med segelbåten. För att klara av båtfriden (tufft jobb med fru och 3 barn i liten racklig plastbalja) stack jag ut och sprang och jag blev hänförd av de fina stigarna och den makalösa naturen! 

Under de fyra dagar vi låg i Hunnebo blev mina löparturer bara längre och längre (inte helt bra för båtfriden) och jag glömmer aldrig upplevelsen av att springa precis bredvid det stormande havet på släta granitklippor.

 - Det går liksom inte att beskriva, men det är lite som att stå nära en rasande skogsbrand utan att vara rädd. Poseidon kunde rasa så mycket han ville, på de släta rosa granitklipporna var jag helt trygg och kunde bara njuta av skådespelet.

Vid den här tiden jobbade jag på Icebug och deras löptävlingar “Winterrun”, när Icebugs VD David ville ha en löpartävling på sommaren, helst över flera dagar, så hade jag den perfekta platsen!

Det blev Icebug Xperience West Coast Trail, där deltagare från hela världen springer, joggar eller vandrar totalt 75 km under 3 dagar! Under 7 år var IX WCT min baby, så min relation till Ramsvikslandet är något speciellt. 

Det är inte bara naturen som är något alldeles extra på Ramsvik utan jag har även fått lära känna Torbjörn och Annika som driver Ramsviks Stugby och Camping

Om det finns ett VM i service och värdskap lär gänget på stugbyn komma väldigt långt - antagligen till final. Det är en ynnest att få jobba med personer som älskar att ge service och som ser mer möjligheter än problem. 

Så nu längtar jag efter våren som börjar på Ramsvik och sedan fortsätter till Stockholm och Hammarbybacken. Det ska bli väldigt spännande att få arrangera Järv mitt i Stockholm, det blir något helt annat än Bohuskusten, men jag älskar ytterligheter!

Nu är nästa alla våra äventyr bokningsbara! Det är bara Järv Åre som inte är färdigplanerat. I Åre vill vi flytta arenan till Åre Björnen för att ni ska få lite finare stigar upp till Åreskutan och Lill-Skutan och för att vi vill ni ska få uppleva de fantastiska Mountainbikelederna som finns vid Björnen. Om allt går enligt plan så kommer Järv Åre vara likt Järv Trysil i upplägget, alltså med löpning/vandring första dagen och cykling andra dagen. Självklart varvat med kluriga uppdrag och gömda skatter!

Och så boktipset… 

Efter att jag sett bröderna Norén så kärleksfullt sjunga och prata om deras vän Kristian Gidlund på tv, var jag tvungen att plöja hans bok “I kroppen min” igen. Boken är en ordentlig käftsmäll och en påminnelse om hur viktigt det är att leva nu och hur bräckligt livet är.

Nu hoppas jag på en riktigt kall vinter, med frusna sjöar fulla med stojande barn, varm choklad och vuxna som stapplar fram på vingliga skridskor. Jag hoppas också att jag får med mig brorsan på topptur i Åre med Torgeby som guide, hela min kropp skriker efter ett Äventyr med nära och kära!

Tillsammans mot nya äventyr // Jonas

 


Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 6 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram