fbpx
00
dagar
kvar på Early Bird Ramsvik!
Läs mer

Lycka?

Startsida | Lycka?

Lycka?

För mig är det när hela familjen är samlad, gärna utomhus och allra helst ihop med en rolig aktivitet. 

Nu fick vi en sådan dag igår! Några kompisar tipsade om en frusen damm perfekt för skridskolek, så det var bara att värma chokladen, packa fikat och rota fram skridskorna. 

Två timmar av lycka fick vi, två timmar av skratt, gråt, rosiga kinder och ömma rumpor. Två timmar som barnen alltid kommer minnas, inte just den gången men de kommer minnas de stunder vi hittade på roliga saker tillsammans. 

Häromdagen pratade Sebastian (min 17 åriga son) om när vi gav oss ut i skogen och letade fina enbuskar för pilbågar (han var 5 år då), han minns inte att pilbågarna knappt användes när de var klara, eller att han var förbannad för att hans storasyster fick en bättre pilbåge men han minns vår dag i skogen. 

Själv minns jag mina somrar på Framnäs med syskon, kusiner, mormor och morfar. Lyckan när jag fick följa med morfar Åke och vittja garnen fulla av torsk, lyckan av att stå bredvid mormor Nora när hon filéade fisken och direkt lade den i pannan full av smör.

Nyfångad torsk stekt i smör serverad på knäckemacka, det är lycka för mig.

Vad som glädjer oss extra mycket just nu är att anmälningarna strömmar in till våra äventyr 2022! 

Våra vildaste förhoppningar var att 100 lag skulle anmält sig innan 31 december, då vårt Early Bird erbjudande med 30% rabatt går ut. I skrivande stund har vi 78 lag anmälda, med 4 dagar kvar av Early Bird kommer vi förhoppningsvis slå våra högt uppsatta mål! 

Extra kul att vårt nya äventyr i Hammarbybacken lockar så många deltagare. Det ska bli så kul att arrangera Järv Äventyr i Hammarbybacken och Nacka Reservatet.

Vi har fått vår första Järv Ambassadör! Tyra Petersen mer känd som Ninjatyra

Tyra är 12 årig tjej från Järfälla som älskar all slags träning men det är parkour, OCR, swimrun och street workout som hon håller på med mest. Tyra brinner för äventyr och framförallt barn och ungdomars rörelse. Vi är så glada att Tyra och hennes pappa Uffe hörde av sig och ville inleda ett samarbete.

Boktipset då? Ja det verkar som att ni tycker det är kul med boktips eller det är iallafall många av er som klickar på boklänkarna i nyhetsbreven. Den här gången har jag läst en fin liten bok av Theodor Kallifatades. Kärlek och Främlingskap är en varm berättelse om vägen in i vuxenlivet, om passion och om att passa in i en främmande kultur. Även om berättelsen utspelar sig på 60-talet känns den väldigt aktuell, men kärlek och främlingskap blir nog aldrig omodernt.

Vi vill passa på att önska dig ett riktigt härligt 2022 med roliga aktiviteter och sådant som gör  Dig lycklig!

// Jonas & Henrik


Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 6 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram