JÄRV ÄVENTYR
RAMSVIK

29 April -  30 April 2023

Ramsvikslandet är den perfekta platsen för Järv Äventyr! 
Ramsvik är vida känt för sin fantastiska miljö och är ett eldorado för alla som älskar storslagen Bohuslänsk natur.
Anmäl ditt lag
Kupering 2/5
Startsida | Äventyr | Ramsvik

Anmäl ditt lag tidigt för bästa pris:

Ordinarie pris till 28/3

2 795 kr/lag

Sista chansen till 29/4

3 495 kr/lag

Järv Ramsvik by EQPE

Äventyrstävling under två aktiva dagar. 
Tillsammans med ditt lag får ni uppleva det finaste Bohuslän har att erbjuda. 
Till fots tar ni er fram över släta granithällar, genom skogar och upp på toppar med vidunderlig utsikt. Under färden löser ni kluriga uppdrag och hittar gömda skattkistor - alltid med mäktiga Skagerak vid er sida.
Välj mellan våra 3 startgrupper
KOMPIS | FAMILJ | JUNIOR
29 APRIL - 30 APRIL
14-80 ÅR

JÄRV KOMPIS

För alla som älskar äventyr

Översikt
Sträckor
Deltagare
Äventyrstävling
 29 April - 30 April  
Start 10:00 | Ca 15 km stig per dag |
Upplev fantastiska Ramsvikslandets Naturreservat! Underbart varierande natur, mest till fots men med en avslutande kanottur över till Söö.
Tävlingen pågår under två dagar där ni som lag tillsammans genomför en rad olika kluriga uppdrag och letar gömda skatter för att ta er i mål tillsammans. Lagen brukar korsa mållinjen innan 14:00.
Rekommenderad yngsta ålder är 14 år.
Moment:
Färdigheter:
Sträckor
Spring på de släta granitklipporna längs havet på den vackraste delen av Bohuslän. Terrängen är varierad och bjuder på en upplevelse för både kropp och själ.
Du kommer få uppleva det mesta och bästa från Ramsvikslandet. Stigarna är tämligen lättsprungna men på några ställen blir stigen både teknisk och brant.

Dag 1

14 km
1 km
7 st
6 st

Dag 2

15 km
1 km
6 st 
5 st
Deltagare
Äventyret blir så mycket bättre när man får dela det med nära och kära. Järv Kompis passar kompisgäng, kollegor och familjer med tonårsbarn.

Ett lag består av 2-5 personer.
Vissa uppdrag blir svårare med få deltagare, några lite enklare. 4 personer i laget är perfekt. 
Rekommenderad yngsta ålder är 14 år för Järv Kompis
29 APRIL - 30 APRIL
7-80 ÅR

JÄRV FAMILJ 

För den aktiva familjen

Översikt
Sträckor
Deltagare
Äventyrstävling
29 April - 30 April
Start  11:00 |  Ca 10 km stig per dag |
Upplev fantastiska Ramsvikslandets Naturreservat! Fantastisk varierande natur, mest till fots men med en avslutande kanottur över till Söö.
Tävlingen pågår under två dagar där ni som lag tillsammans genomför en rad olika utmaningar och klurigheter, med hjälp av kartan ska ni hitta de gömda skattkistorna.  Tillsammans springer ni över mållinjen!
Lagen brukar korsa mållinjen innan 14:00.
Rekommenderad yngsta ålder är 7 år.
Moment:
Färdigheter:
Sträckor
Spring/vandra på de släta granitklipporna längs havet på den vackraste delen av Bohuslän. Terrängen är varierad och bjuder på en upplevelse för både kropp och själ. 
Båda dagarna avslutas med en kanottur över till Söö
Ni kommer få uppleva det mesta och bästa från Ramsvikslandet. Stigarna är tämligen lättsprungna men på några ställen blir stigen både teknisk och brant.

Dag 1

9 km
1 km
6 st 
5 st

Dag 2

11 km
1 km
6 st
5 st
Deltagare
Att barn kan mer än man tror vet nog dom flesta, men när man finner sig påhejad av sitt barn längs sträckan blir det desto tydligare! Man behöver inte vara en sportfamilj för att delta, det är gemenskapen som är det magiska!

Ett lag består av 2-5 personer.
Vissa uppdrag blir svårare med få deltagare, några lite enklare. 4 personer i laget är perfekt. 
Vi rekommenderar att yngsta ålder är 7 år för Järv Familj, men vi har haft femåringar som klarat av Järv Familj i Ramsvik
29 APRIL - 30 APRIL
4-80 ÅR

JÄRV JUNIOR

För de yngsta äventyrarna

Översikt
Sträckor
Deltagare
START 
29 April - 30 April 
Start 11:30 | Ca 4 km stig per dag |
Tävlingen pågår under två dagar där ni som familj tillsammans letar skatter och utför kluriga uppdragen för att ta sig i mål tillsammans. 
Lagen brukar korsa mållinjen innan 13:00.
Hur ni kommer i mål kommer variera, med barnen på axlarna, med barnen ropandes på mållinjen efter sina flåsande föräldrar - alla sätt är rätt! Det enda gemensamma här är att alla har precis lika kul på vägen!
Moment:
Färdigheter:
Sträckor
Vandra på de släta granitklipporna längs havet på den vackraste delen av Bohuslän. Terrängen är varierad och bjuder på en upplevelse för både kropp och själ. 
Utmed stigen ska ni hitta gömda skatter och utföra kluriga uppdrag. Njut av omgivningen och ta gärna en fika på en fin plats! Kanotpaddlingen över till Söö är frivillig, det finns även stabila trampbåtar att låna.

Dag 1

4 km
1 km
4 st
 3 st

Dag 2

4 km
1 km
4 st 
3 st
Deltagare
Att barn kan mer än man tror vet nog dom flesta, men när man finner sig påhejad av sitt barn längs sträckan blir det desto tydligare! Man behöver inte vara en sportfamilj för att delta, det är gemenskapen som är det magiska!

Ett lag består av 2-5 personer.
Vi rekommenderad yngsta ålder är 4 år för Järv Junior

Boende

TÄVLINGSBYN

Ramsviks Stugby & Camping
För bästa upplevelsen av ert Järv Äventyr ska ni bo i tävlingsbyn på fyrstjärniga Ramsvik Stugby & Camping. Då bor ni precis vid havet i den vackra bohuslänska skärgården och har inte mer än 100 meter att gå till stranden, där starten går. Lika nära är det hem till stugan efter målgång, om ni inte stannar till på uteserveringen på vägen och njuter av en kall öl eller en god glass. De flesta Järvare bor på Ramsvik och ni kan umgås med era nya kompisar även efter dagens tävlingar.

Njut av omgivningarna från bryggan, ta en skön bastu och ett uppfriskande dopp i havet. Maten kan ni antingen äta i Ramsviks restaurang, på en av grillplatserna, eller tillaga i stugans kök. Sedan sover ni gott i någon av de 130 mysiga stugorna.

Specialerbjudande – Ramsvik bjuder på en extra natt!

Bo 3 nätter, betala för 2! Ramsvik bjuder på söndagsnatten vid bokning fredag-måndag 28/4-1/5.

Tips! Spendera den extra dagen på djurparken Nordens Ark, där ni faktiskt kan se en riktig Järv.

Mer information

TÄVLINGSINFO
BONUSINFO
ALLMÄNNA VILLKOR

ETT JÄRV LAG

Ett lag består av minst 2 personer och max 5 personer.

Välj någon av våra tre startgrupper.

Järv Kompis | Ca 15 km stig per dag | Rekommenderad yngsta ålder 14 år |

Järv Familj Ca 9 km stig per dag | Rekommenderad yngsta ålder 7 år |

Järv Junior Ca 4 km stig  | Rekommenderad yngsta ålder 4 år | 

Vilken startgrupp ska vi välja?

Är ni osäkra på vilken startgrupp ni ska välja är det ett bra tips är att para ihop sig med en annan familj eller kompisgäng och dela upp er i olika startgrupper som passar i ålder. 

E.x Leif och Ulla har barnen Teo 5 år och Lilly 9 år, deras kompisar Olle och Lisa har barnen Viggo 8 år och Karin 5 år. Då anmäler de 2 lag i startgrupperna Familj och Junior och delar in deltagarna i laget så alla kan njuta av sitt äventyr!

Åldern på startgrupperna är rekommenderad ålder, ni känner era deltagares förmågor bäst. Tror ni att er femåring klarar av 9 km stig i två dagar så är det inga problem att anmäla sig i familje klassen.

Alla utmaningar är designade så att alla ii laget ska kunna bidra till lösningen.

Järv Ramsvik har inga maxtider! Ta den tid ni önskar ute på Ramsvikslandet, ta in omgivningen, stanna och ta en fika och njut av en fin dag tillsammans.

Järv  Ramsvik har svårighetsgrad medellätt. Inga förkunskaper behövs, alla normalt aktiva personer klarar två dagar i vackra Bohuslän.

 

 

 

 

 

VILKET LAG VINNER?

Vi tänker att det viktigaste är att ha roligt på Järv Ramsvik, men när tävlingsvästen åker på kan tävlingshornen växa ut!

Järv  Ramsvik premierar dessa 4  kategorier:

 • Bästa laganda – det lag som samarbetat bäst
 • Bästa skattletare - det lag som hittat flest skattkistor
 • Snabbaste lag – de 3 lag som har den snabbaste sammanlagda tiden

Vid varje uppdrag väljer våra funktionärer ut de lag som samarbetar bäst och de lag som löser uppdraget smartast/klurigast.

Det finns ofta flera sätt att lösa ett uppdrag... Det kan vara smart att läsa uppdragskuvertet noga och ta lite tid för planering innan man tar sig an ett uppdrag!

Om flera lag hittar lika många skatter vinner det bästa skattletare laget med snabbast totaltid.

OBLIGATORISK UTRUSTNING

Måste finnas i ert lags packning:

 • 1 st Fulladdad mobiltelefon
 • 1 st Första hjälpen med bandage och plåster
 • Energi; minst 400 kcal per lagmedlem (en sportbar innehåller ca 200 kcal) Alltså minst 2 bars (eller nötter, smörgåsar e.t.c) per lagmedlem
 • 2 liter vatten

Ni får fördela packningen hur ni vill, kan vara smart att minst 2 st deltagare i laget bär ryggsäck.

NOTERA: ni tillåts inte starta om ni inte har packat den obligatoriska utrustningen!

Bra att ha:

 • Extra batteri och sladd till telefonen (powerbank)
 • Hallonbåtar (smågodis är bra energi och höjer humöret)

 

UTRUSTNING

“Det finns inget dåligt väder… bara dåliga kläder!

För att er upplevelse av Järv Ramsvik ska bli bästa möjliga bör ni vara utrustade efter väder. Blåst och regn klarar man av, bara man planerat sin packning lite grann.

Skor:

Vi rekommenderar trailskor med bra grepp! Underlaget är varierat och blir halt vid blött väder, framförallt klipphällar kan bli väldigt hala vid regn. Dessutom är det risk för stukningar och vrickningar om man använder vanliga asfaltsskor på de små stigarna ni kommer vandra/jogga på.

Ryggsäck:

Vi rekommenderar att alla vuxna deltagare bär ryggsäck, bra om ryggsäcken är anpassad för vandring. Det blir tungt och onödigt jobbigt med ryggsäck som inte är anpassad för ändamålet. Tänk på att ni bär med er all dryck och förtäring i era ryggsäckar under äventyret.

Kläder: 

Vi rekommenderar oömma träningskläder som torkar fort. Väldigt bra med vindjacka och regnbyxor, smart med extra tröja i ryggsäcken. Tunna handskar (typ trädgårdshandskar) kan vara bra vid utmaningarna.

Tävlingsväst:

Alla lag får tävlingsvästar till alla lagmedlemmar. Tävlingsvästen ska bäras av lagmedlemmarna då de utövar sin/sina sträckor. Tävlingsvästen ska alltid bäras fullt synlig, alltid som yttersta plagget när deltagare tävlar.

Designa era egna västar! Har ni ett kul lagnamn, eller vill sticka ut med egen färg på västarna och vill “låsa” ert lag nummer. Då skall ni designa era egna västar, det nummer ni väljer kommer då för alltid vara låst till ert lag och ni kan använda västarna vid alla Järv Äventyr som ni i framtiden anmäler er till.

Önskar ditt lag designa sina egna västar (lagnamn, lagnummer och färg på väst ) tillkommer en avgift på 200 sek per väst och beställs vid er anmälan till Järv Ramsvik.

Tävlingsvästen ska återlämnas efter avslutad tävling, en straffavgift på 200 kr per väst påläggs laget om västarna inte återlämnas (gäller inte er som beställt egen design på västarna).

STRÄCKOR DAG 1

Järv Ramsvik är en lagtävling där ni Dag 1 tillsammans tillryggalägger ca 14/9/4 km stig  (beroende på vilken startgrupp ni valt). Efter ca varannan kilometer ska ni som lag utföra en utmaning eller klurighet.

Vi har även gömt ett antal skattkistor utmed stigen, med hjälp av kartan hittar ni skattkistorna.  I skattkistorna ligger det olika uppdrag, när ni har hittat en skattkista ska ni ta ett kort med ett uppdrag som skall utföras innan eller i samband med målgång.

Järv Äventyr är en tävling på tid, men det är lika mycket en upplevelse där det viktigaste är att ni som lag har roligt och njuter av ert äventyr. Vi har designat Järv Äventyr så att det är minst lika viktigt att vara klurig och samarbeta väl, än att vara snabb och stark. Under Järv Äventyr är det oftast en stor fördel att stanna upp, läsa instruktionerna i uppdragskuvertet noga och tänka till innan ni tar er an en uppgift.

Dag 1 startar för Järv Kompis och Järv Familj med en snabb rush på stranden innan ni kommer upp på stigen och får njuta av Klippornas rike. Här väntar strandängar, skogar och släta röda granitklippor med hänförande utsikt över havet. Efter Grosshamn och uppdrag 3 tar Järv Kompis vänster ned till Sotebonde medans Järv Familj fortsätter fram på grusvägen. Stigarna går ihop vid uppdrag 4 och fortsätter genom skogen mot Järv Arena.

När ni närmar er målet vid Järv Arena återstår bara en kort paddling över till Söö där ni skall hitta den gömda skatten. När ni har hittat skatten paddlar ni tillbaka till Järv Arena och springer i mål. (vid hårt väder stryker vi kanotpaddlingen, men misströsta inte kanotmomentet avslutar även dag 2)

Sträckorna är välsnitslade men det är bra att ha  kartan digitalt, så ni kan navigera med hjälp av er telefon.  På kartan finns markeringar på ett antal skatter, skatten ligger gömd inom en radie på 20 meter från pricken på kartan. Leta efter skatten under träd, i stenrösen och i  buskar. 

Järv Junior tar samma sträcka som Järv Kompis och Järv Familj men vänder tillbaka mot Järv Arena efter uppdrag 2.

Ca 4 km väldigt vacker och omväxlande stig. Kanotpaddlingen över till Söö är valfri för Järv Junior.

 

 

Preliminär karta, sträckorna och uppdragens placering kan kommas att ändras. 

 

 

 

 

STRÄCKOR DAG 2

Järv Ramsvik är en lagtävling där ni Dag 2 tillsammans tillrättalägger ca 15/11/4 km stig  (beroende på vilken startgrupp ni valt). Efter ca varannan kilometer ska ni som lag utföra en utmaning eller klurighet.

Vi har även gömt ett antal skattkistor utmed stigen, med hjälp av kartan hittar ni skattkistorna. I skattkistorna ligger det olika uppdrag, när ni har hittat en skattkista ska ni ta ett kort med ett uppdrag som skall utföras innan eller i samband med målgång.

Järv Äventyr är en tävling på tid, men det är lika mycket en upplevelse där det viktigaste är att ni som lag har roligt och njuter av ert äventyr. Vi har designat Järv Äventyr så att det är minst lika viktigt att vara klurig och samarbeta väl, än att vara snabb och stark. Under Järv Äventyr är det oftast en stor fördel att stanna upp, läsa instruktionerna i uppdragskuvertet noga och tänka till innan ni tar er an en uppgift.

Dag 2 startar för Järv Kompis och Järv Familj med ca 25 min båttur med Zitabåtarna från Järv Arena, genom vackra Sotekanalen till Tryggö.

Väl i land börjar dagens äventyr på stenkajen enligt bestämd startordning. 

Ni ska nu upp till  Kungen Tryggve, en mäktig vikinggrav från 963 e.Kr. Efter ert uppdrag på Tryggö väntar en vattenpassage innan ni är tillbaka på Ramsvikslandet igen. 

- Vid lågvatten kommer ni kunna passera någorlunda torrskodda, vid högvatten blir det blött om fötterna. Ett väldigt bra tips är att INTE ta av er skorna vid passagen.

Dels finns det vassa ostron, sjötulpaner och musslor som kan ge tråkiga skärsår, dels så torkar skor ganska snabbt! Då är det bättre att packa extra strumpor att byta till efter passagerna!

Nu väntar strandängar, skogar och släta röda granitklippor med hänförande utsikt över havet. Järv Kompis tar en fin tur bort till Fykan medans Järv Familj fortsätter  fram genom rullstenarna som istiden efterlämnat sig. Stigarna går snart ihop och fortsätter över ängar, genom skogar och över klipporna mot Järv Arena.

När ni närmar er målet vid Järv Arena återstår bara en kort paddling över till Söö där ni skall hitta den gömda skatten. När ni har hittat skatten paddlar ni tillbaka till Järv Arena och springer i mål. (vid hårt väder stryker vi kanotpaddlingen)

Sträckorna är välsnitslade men det är bra att ha  kartan digitalt, så ni kan navigera med hjälp av er telefon.  På kartan finns markeringar på ett antal skatter, skatten ligger gömd inom en radie på 20 meter från pricken på kartan. Leta efter skatten under träd, i stenrösen och i  buskar. 

Järv Junior stannar på norra delen av ramsvikslandet ca 4 km väldigt vacker och omväxlande stig med både skattletare och kluriga uppdrag.

Kanotpaddlingen över till Söö är valfri för Järv Junior.

SCHEMA JÄRV RAMSVIK 

FREDAGEN 28 April

16:00-19:00 Sekretariatet öppet.

Här hämtar du ditt lags startpaket, ställer frågor , kollar kartor, byter namn på deltagare eller något annat som har med ditt äventyr på Ramsvik att göra.

För att förhindra trängsel på stigen och vid uppdragen har vi delat upp Järv Kompis och Järv Familj i olika starter! 

Starnummer 1-10 är i Start 1, 11-20 är i Start 2

LÖRDAG 29 April

JÄRV KOMPIS 

07:30 Sekretariatet öppnar.

08:45 Obligatoriskt infomöte.

 • 09:00 Start 1

12:00 Målgång. – Första lag passerar mållinjen

JÄRV FAMILJ

07:30 Sekretariatet öppnar.

09:15 Obligatoriskt infomöte.

 • 09:30 Start 1
 • 09:45 Start 2
 • 10:00 Start 3
 • 10:15  Start 4
 • 10:30 Start 5
 • 10:45 Start 6

12:00 Målgång. – Första lag passerar mållinjen

JÄRV JUNIOR

07:30 Sekretariatet öppnar.

12:00 Obligatoriskt infomöte.

12:15 Start Järv Junior

15:00-17:00 AFTER JÄRV, underhållning och lilla prisutdelningen

16:00 Lilla prisutdelningen. Vi uppmärksammar dagens bästa lag, korar smartaste lösning på ett uppdrag, roligaste målgång och larvar oss lite grann

22:00 Bums i bingen. En god natts sömn är bästa uppladdningen.

SÖNDAGEN  30 April

07:30 Sekretariatet öppet.

JÄRV KOMPIS 

07:30 Sekretariatet öppnar.

08:00 Obligatoriskt infomöte.

 • 08:15  Avgång båt för Start 1  - Start 09:15

12:00 Målgång. – Första lag passerar mållinjen

JÄRV FAMILJ

07:30 Sekretariatet öppnar.

08:30 Obligatoriskt infomöte.

 • 09:10 Avgång båt för Start 1 - Start 09:45
 • 09:10 Avgång båt för Start 2 - Start 10:00
 • 10:00 Avgång båt för Start 3 - Start 10:45
 • 10:00 Avgång båt för Start 4 - Start 11:00
 • 10:50 Avgång båt för Start 5 - Start 11:30
 • 10:50 Avgång båt för Start 6 - Start 11:45

13:00 Målgång. – Första lag passerar mållinjen

JÄRV JUNIOR

08:00 Sekretariatet öppnar.

11:00 Obligatoriskt infomöte.

11:15 Start Järv Junior

13:00 Målgång. -Kramkalas och rövarhistorier

16:00 Prisutdelning. Vi hyllar alla kämpande deltagare och premierar de vinnande lagen. Jublar för de lag som vunnit specialpriserna.

JÄRV ARENA

Vid Ramsviks Stugby & Camping hittar du  Järv Arena.

Vid Järv Arenan är det både  både start och målgång. Härifrån avgår Zitabåtarna som tar Järv Kompis och Järv Familj till start dag 2 .

Vid arenan skapar vi en feststämning -musik, speaker och publikens jubel ger extra energi vid start och målgång.

Vid målet finns vår energistation, fylld med bananer, fantastiska kanelbullar, kaffe, energidryck och bars. Perfekt för att fylla på tomma energistationer efter en härlig dags äventyr.

Notera att vi inte tillhandahåller något engångsmaterial! 

Äger du inte en kåsa eller liknande, kan du köpa det av oss vid arenan.

Vid arenan finns tillgång till toaletter, duschar, vattenpåfyllning och väldig salta bad.

Restaurangen är öppen hela dagen, här kan ni äta lunch och stilla glass-suget!

Lördag kl 15:00-17:00 har restaurangen After Järv med underhållning och Järvs "lilla prisutdelning"!

OMGIVNING

Ramsvikslandet – Klippornas Rike!

Ramsvikslandets naturreservat kallas ibland Klippornas Rike, vilket är enkelt att förstå. Den röda bohusgraniten blandas här med andra, yngre bergarter. I norra delen av Ramsvik, på Öberg, kan du uppleva ett fantastiskt landskap med de vackert röda och släta granitklipporna. Havet bjuder på salt vatten, slätslipade granithällar och små öar med gräsängar och trånga passager i inomskärs skyddade vikar, men även den berömda Sotekanlen. Sotekanalen anlades för att skapa en skyddad led innanför den mycket olycksdrabbade Sotefjorden. Kanalbygget påbörjades 1931 och invigdes 1935 av kronprins Gustaf Adolf och används nu flitigt av fritidsbåtar och sjöfarten.

Mer info om vackra Bohuslän

PARKERING

Alla som bor på Ramsviks stugby har egen parkering i närheten av er stuga.

I det fall ni inte bor på Ramsvik, finns det ett begränsat antal betalparkeringar i närheten.

Det finns även ett antal gratisparkeringar på Ramsvikslandet, men då med ca 2-3 km promenad till Järv Arena och Ramsviks Stugby.

 

HÅLLBARHET

Järv Äventyr värnar självklart om miljö och vår vackra natur. Vi gör allt vi kan för att minimera vårt fotavtryck. Bland mycket vi gör för att minska vår miljöpåverkan, är att minimera engångsmaterial.

Allt som vi serverar är ekologiskt och helst lokalt producerat och vi ställer krav på våra boendepartners att även de serverar ekologisk och allra helst närproducerat.

Vi dammsuger marknaden på eventutrustning tillverkad av återvunnet material och försöker så långt det är möjligt att producera eventmaterial som används många gånger under flera år. Järv Äventyr återställer alltid naturen efter oss, vi vill aldrig lämna spår efter oss.

Du och ditt lag diskas omedelbart om ni slänger skräp i naturen eller på annat sätt gör åverkan på miljön vi befinner oss i!

Ramsvik Stugby & Camping byggde år 2019 turistsveriges största solcellsanläggning, och är därmed självförsörjande på el på årsbasis. Här kan ni läsa mer om Ramsviks hållbarhetsarbete: https://www.ramsvik.nu/pa-ramsvik/hallbar-utveckling-pa-ramsvik/

SERVICE I RAMSVIK

Ramsvik Stugby & Camping erbjuder:
 

HITTA HIT

 

Kör på E6. Tag av mot Smögen (avfart nr 101, ca 10 mil norr om Göteborg). Följ alla skyltar mot Smögen. När ni har 7 km kvar till Smögen, tag av höger mot Ramsvik. Kör över bron, tag höger efter bron. Efter ca 2 km ligger Ramsvik Stugby & Camping på höger sida.

Avstånd

Hunnebostrand 8 km, Smögen 11 km, Kungshamn 11 km, Grebbestad 46 km, Strömstad 80 km, Göteborg 140 km, Malmö 404 km, Stockholm 500 km.

Kommunikationer

Till Ramsvik tar du dig enklast med bil. Närmaste busshållplats ligger 5 km från stugbyn.

ALLMÄNT

Dessa allmänna villkor (”Allmänna Villkor”) gäller för lopp arrangerade av Aventuro. Med benämningarna ”Aventuro”, ”vi”, vår”, ”vårt” och ”oss” “Järv Äventyr” ” Järv Familj” menas Aventuro AB, org. nr VAT No. SE559298691201, Lilleby Höjd 21, 42354 Torslanda, Sweden.. Med ”lopp” menas tävlingar samt andra typer av event.

Genom att du anmäler dig till något av våra lopp godkänner du våra vid var tid gällande Allmänna Villkor. Om du gör en anmälan för en annan person än dig själv är du ansvarig för att denna person har tagit del av och följer våra villkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera villkoren.

För att delta i vissa av våra lopp måste du ha uppnått en viss ålder. Eventuell åldersgräns för våra lopp framgår vid anmälan till respektive lopp. Är du yngre än 18 år vid anmälningstillfället måste din målsman godkänna anmälan för att du ska kunna ingå ett avtal.

Notera att det kan finnas en tidsbegränsning för genomförandet av våra lopp och du är medveten om och accepterar att vi därför kan komma att avsluta ett lopp innan du har gått i mål. En eventuell tidsbegränsning framgår i officiell information för det aktuella loppet.

Vi gör allt vi kan för att tillhandahålla så korrekt information som möjligt. Vi reserverar oss dock för eventuella fel i informationsflödet kring det lopp du har anmält dig till. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar av loppet om vi anser detta vara nödvändigt.

ÅTERBETALNING OCH ÅNGERRÄTT

Anmälan till Järv Äventyr är bindande och vi erbjuder ingen återbetalning av startavgift vid skada eller sjukdom.

Vi erbjuder däremot möjligheten att flytta din startplats (mot uppvisande av läkarintyg) till någon annan Järv tävling som äger rum inom 12 månader från det datum din ursprungliga tävling skulle ägt rum.

Om du har försäkringen Startklar kan du däremot få din startavgift återbetald vid sjukdom, skada eller graviditet som medför att du inte kan delta. I Startklar ingår också en olycksfallsförsäkring som gäller under loppet och under resan till och från. Läs med om Startklar.

Järv Äventyr har ingen skyldighet att återbetala startavgiften, eller att betala skadestånd eller kompensation pga att ett av våra lopp ställs in. Köp av startplats i idrottsevenemang på en bestämd dag eller en bestämd tidsperiod är undantagna från ångerrätt enlig Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Men om Järv Äventyr ställs in på grund av en händelse som t.ex. covid-19 erbjuds du full återbetalning av startavgiften. Du äger dock inte rätt att kräva annan ersättning från Järv Äventyr (Aventuro AB) i samband med detta. Ingen ersättning ges t.ex. för ekonomisk förlust vid bokad resa eller boende i samband med våra lopp. Vi hänvisar i dessa fall till ditt försäkringsbolag.

BYTE AV DELTAGARNAMN

Anmälan till Järv Äventyr sker lagvis. Vi erbjuder möjligheten att byta deltagarnamn på lagmedlemmarna. Byte av deltagarnamn kan göras gratis. Den som vill byta deltagarnamn i sitt lag behöver själv hitta en ersättare.

Notera att det endast är möjligt att byta deltagarnamn i laget fram till och med 10 dagar innan loppet ska äga rum, eller dagen innan anmälan stänger, beroende på vad som infaller först. För att genomföra ett namnbyte eller få mer information om hur namnbytet går till, ber vi dig kontakta oss på info@jarvaventyr.se.

När det är mindre än 10 dagar kvar till loppet godkänner vi inte ändringar av namn på anmälan. Vi hänvisar då till ditt försäkringsbolag för eventuell återbetalning av anmälningsavgift om du inte kan delta.

PERSONUPPGIFTER

Genom godkännande av dessa Allmänna Villkor godkänner du att ditt namn, födelsedatum, klubb, ort och nationalitet offentliggörs i våra start- och resultatlistor. Du som av personliga skäl inte vill synas i start- eller resultatlistor kan meddela oss detta på e-mail: info@jarvaventyr.se. Meddela vilket eller vilka lopp det avser.

När du anmäler dig till något av våra lopp kommer vi att behandla dina personuppgifter. Vi ber dig att läsa om Aventuro behandling av personuppgifter här: https://jarvaventyr.se/integritetspolicy/

För att slutföra anmälan till våra lopp måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid registreringen. Vi behöver din korrekta e-postadress för att skicka anmälningsbekräftelse, startbevis och annan relevant information rörande loppen. 

Din e-postadress används, om du har godkänt detta, till utskick av nyhetsbrev från Järv Äventyr, med emfas på de event som vi arrangerar. Du kan när som helst avanmäla dig från dessa genom att kontakta vår kundservice på info@jarvaventyr.se eller klicka på avregistrerings länken i utskicken.

MARKNADSFÖRING OCH FOTOGRAFERING

Vi kommer att ha fotografer på plats vid Järv Äventyr som tar både stillbilder och rörlig bild. Genom att godkänna dessa Allmänna Villkor samtycker du till att bilder och filmer från våra lopp kan komma att användas av Järv Äventyr och våra externa partners i marknadsföringssyfte på hemsidor, i sociala medier, i annonser, pressreleaser och trycksaker. Du samtycker också till att Aventuro´s samarbetspartners vid aktuellt lopp använder bilder och filmer från loppet i syfte att marknadsföra andra av Aventuro arrangerade lopp, utan att du ställer krav om särskild ersättning. Samarbetspartners för aktuellt lopp hittar du alltid i sidfoten längst ner på loppets hemsida. Läs gärna om Aventuros behandling av personuppgifter här: https://jarvaventyr.se/integritetspolicy/.

Vill du inte synas på bild kan du meddela detta till oss på e-mail: info@jarvaventyr.se. Ange ditt namn, startnummer och vilket lopp det avser. Vi tar hänsyn till bilder där du tydligt kan identifieras, men inte massbilder där du är en av många deltagare. Bilderna tas bort permanent i våra kanaler.

BETALNING

Betalning och anmälan till Järv Äventyr sker hos Aventuro´s  partner Raceid.  Raceid  lagrar aldrig ditt bankkontonummer eller kreditkortsnummer.

När du lägger din beställning dras beloppet från ditt konto i samband med att du bekräftar köpet. Som kund har du skyldighet att se till att det finns pengar på ditt konto vid betalningstillfället. Om kontot inte har täckning eller om det av annan anledning inte går att dra pengarna kommer inte din anmälan att gå igenom.

ANSVAR / FORCE MAJURE

Vi tar inget ansvar för skada som uppstår till följd av brott mot dessa Allmänna Villkor eller brott mot regler eller instruktioner som tillämpas vid våra lopp.

Genom att du godkänner dessa Allmänna Villkor godkänner du att du deltar på egen risk i våra lopp och att vi därför inte ansvarar för skada som eventuellt åsamkas dig vid deltagandet i loppet. Vi ansvarar inte för skador som kan uppstå på kläder eller teknisk utrustning som du bär under loppet. Vi ansvarar inte för din personliga egendom som tas med till loppet. Vi ansvarar inte för värdesaker.

Aventuro är befriade från ansvar i händelse av naturkatastrof, krig, myndighetsbeslut eller annan därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, som inte skäligen kunnat förutses och som påverkar ingångna köp eller utfästelser från vår sida – exempelvis vår möjlighet att arrangera ett lopp.

Om ett av våra lopp ställs in på grund av en händelse utanför vår kontroll eller med hänsyn till deltagarnas säkerhet har du inte rätt att kräva återbetalning av startavgiften eller kräva annan ersättning från Aventuro.

Vid deltagande i lopp utanför ditt hemland bör du alltid se till att du har försäkring som täcker eventuella skador och sjukvårdsutgifter i detta land

TVISTER

Om du inte är nöjd med något av våra lopp ber vi dig att kontakta oss på info@jarvaventyr.se. Om du därefter inte är nöjd kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, eller till EU-kommissionens onlineplattform för tvistlösning: http://ec.europa.eu/odr. Vi åtar oss inte att delta i alternativa tvistlösningsförfaranden, men kommer att ta slutlig ställning till denna fråga vid en uppkommen tvist.

Anmäl ditt lag

Tidigare tävlingar

JÄRV RAMSVIK 2022

Sista helgen i april utforskade 77 lag Ramsvikslandet! 
I vackert vårväder kämpade 70+ damer sida vid sida med 5 åringar, de letade skatter, utförde kluriga uppdrag och njöt av vackra Ramsvikslandet. Till och med truliga tonåringar sa att de ville komma tillbaka 2023!

Det här tyckte några av våra fina deltagare:

"Att det var ett familjeäventyr som vi kunde göra tillsammans. Lagom avstånd mellan aktiviteterna/uppdragen. Man kunde göra det på sin egen nivå och i sin egen takt"
"Gemensam aktivitet som alla gillar. Både barn och vuxna. Det är ont om sådana."
"Den härliga atmosfären och att det var utmanande. Inte en rak asfaltsvägen el grusväg utan klippor och skogsstig. Kändes som en swimrunlöpning utan simning. Kul att få pusha barnen (8,11 år) lagom mycket och visa fantastisk miljö. "

#jarvaventyr

Titelsponsor

Huvudsponsorer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

cross
sv_SE
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram