fbpx
00
dagar
kvar på Early Bird Ramsvik!
Läs mer

Två Järva Entreprenörer

Startsida | Två Järva Entreprenörer

 

Att hitta på saker utomhus tillsammans med vänner och familj är det bästa vi vet! Därför skapade vi Järv Äventyr.

 


Ni kanske vill veta vilka som drog igång Järv Äventyr? Kort sagt två göteborgare med lite olika bakgrunder, men som båda älskar äventyr i skogen, på havet och i fjällen. Som bäst blir det när de får äventyra med sina familjer.

Jonas Svengård. Creative och Race Manager på JÄRV Äventyr

Jonas började sitt arbetsliv som diskare på Stenungsbaden när han var 14 år… Lite senare blev han intresserad av kaffe och började arbeta på caféer som Bönor & Bagels och da Matteo. Även om Jonas älskar kaffe och mat så var det alltid något som lockade med outdoor branschen och naturnära äventyr.Drömmen om att få jobba med äventyr blev verklighet på Icebug där Jonas skapade Icebug Xperience. Icebug Xperience arrangerar West Coast Trail, IX Ultra, Frozen Lake Marathon, GORE-TEX Winterrun, Mountain Trail, Icebug Backyard Trail och Forest Femmes. Icebug Xperience lockar årligen över 15 000 deltagare från ca 30 olika länder.
2019 vann West Coast Trail priset som årets bästa Skandinaviska Outdoor Event.

Jonas Svengård springer vid kusten.

Jonas kommer aldrig glömma den berusande känslan när han och hans dotter Felicia, som var 11 år vid tidpunkten, sprang upploppet av Wet Rock Race. Wet Rock Race är ett swimrun med 10 km traillöpning och 1,5 km simning från Gullholmen till Käringön.
De vann inte, men med tårar på kinderna och till publikens jubel fick Jonas och Felica ett minne för livet. Att vinna är inte det viktigaste, det som var det fina var att de sprang tillsammans och kämpade så hårt de kunde. Nu är Felicia 19 år och pratar fortfarande om upplevelsen som något av de roligaste hon gjort (iallafall ihop med sina pappa).

Den berusande känslan och det obeskrivliga lyckoruset att tillsammans klarat en utmaning med någon man älskar, är det Jonas vill att Järv Äventyr ska bottna i.

Henrik Fredriksson, VD på JÄRV Äventyr

Henrik har över 20 års erfarenhet som företagare inom stålbranschen. I företaget Norex har Henrik arbetat med det mesta som sker på ett medelstort internationellt företag såsom, företagsförvärv, utlandsetableringar på flera olika marknader såsom Polen, Turkiet och Indien. Henrik har även stor erfarenhet från internationell försäljning och förhandling samt affärsutveckling och marknadsföring. Även finansiering, likviditetsplanering, HR-frågor och företagskultur är områden som Henrik har arbetat med.
2019 gjorde Henrik en exit från stålbranschen och har därefter ägnat stort intresse åt att investera i andra företag både på och utanför börsen. Utöver det så ägnar han sig sedan några år tillbaka helhjärtat åt träning och utomhusupplevelser helst bland bergen och på havet. Henrik har sprungit flera maraton runt om i världen, genomfört en Ironman i Kalmar samt ett antal Triathlon-tävlingar. Offpist-skidåkning är också ett stort intresse och Henrik har åkt på extrema offpist-ställen såsom Japan, Kanada och många platser i Alperna. På senare tid har det mest varit fokus på OCR Obstacle Course Race såsom Tough Viking, Toughest, Golden Trophy och han har även ställt upp i VM i OCR i London.

Bild på Henrik som är VD för Järv Äventry. Han spänner högre biceps och ler mot kameran efter att ha klarat av ett lopp.

”Jag har länge försökt föra över mitt intresse för äventyr till mina barn och där det har funkat bäst har varit alpin skidåkning och hinderbana (OCR). Båda är sporter som hela familjen kan göra tillsammans. Jag har funderat mycket på det hur man kan hitta på roliga saker tillsammans hela familjen där alla kan få utmaning på sin nivå. Jag tycker att vi har lyckats väl med det i Järv Äventyr och jag hoppas verkligen att många familjer kommer att få möjlighet att uppleva den underbara känslan att utmana sig tillsammans!”

- Henrik


Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 6 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram