fbpx
00
dagar
kvar på Öppningspris Tjörn!
Läs mer

Gör om gör bättre!

Det finns dom som förespråkar “Gör rätt från början” men det har aldrig varit min melodi. Ska allt vara rätt från början kräver det så mycket planering att det flesta produkter blir omoderna när de kommer ut på marknaden. - Det fick både Nokia och Ericsson lära sig den hårda vägen med sina mobiltelefoner!

Jag är en stor förespråkare av att testa en idé eller produkt tidigt och låta marknaden avgöra vad som behöver ändras och göras bättre.

Ängslighet och tron att man kan kontrollera hela processen har nog aldrig varit ett framgångskoncept.


Efter tre häftiga Järv i Åre, Sälen och Ramsvik har vi lärt oss en massa, fått nya idéer och varit och rekat nya stigar och fjäll i Sälen. Vi har även hunnit med att testa mountianbike i Åre Björnen, vadat över till Tryggö och besökt den mäktiga vikingagraven där Tryggve Olavsson, Kung av Ranrik (Bohuslän) ligger begravd! 

I Kungliga huvudstaden sprang vi runt i Nackareservatet, paddlade i Sicklasjön och knatade upp i Hammarbybacken. 

Så nu är vi supertaggade att starta upp Järv Äventyr 2022!  

Först ut är Järv Ramsvik 30 April - 1 Maj, som också är vår första äventyrstävling 2022.

Som inbiten seglare sedan barnsben vet jag inget finare än Bohuslän. Är uppvuxen med Evert Taube och visan ´Inbjudan till Bohuslän´ med inledningen "Som blågrå dyning bohusbergen rullar" ger mig gåshud.

Vi är så glada att få börja Järvcirkusen med Järv Ramsvik. Vi har lyssnat på alla era värdefulla inspel och gjort en rad förbättringar.

Vi har lagt till en startgrupp Järv Junior, för de yngsta äventyrarna. Vi tänker att även familjer med barn i åldrarna 4-7 år ska kunna få uppleva en härlig helg med skattletande, kluriga uppdrag och fina stigar på klippornas rike - Ramsvikslandet!

För att ni ska få utforska hela Ramsvikslandet börjar dag 2 med med att Zitabåtarna tar er genom Sotenkanalen till start strax norr om Tryggö.

Ja, vi har även bytt namn på startgruppen Järv Äventyr. Det tog sin tid att komma på ett bra namn till startgruppen för ungdomar och vuxna… Det fick bli Järv Kompis. Lagom gulligt och för tankarna mer mot “Hygge-tävling” än “Pannbens-tävling”. 

Vi har även lagt till momentet “Skattletande” för Järv Kompis. Vi tycker att det är ett kul moment och idén med att riva sidor ur en bok har vi snott från Barkley Marathon

Jag tänker att vi är outdoor-världens Håkan Hellström. Vi snor friskt från Mästarnas Mästare, Wild Kids, Sveriges Starkaste Familj och andra roliga tävlingar runt om i världen. Så lägger vi på vårt eget sound och låtsas att vi är unika! Det har ju funkat tämligen bra för nämnda Majornapöjk! 

För att undvika trängsel på stigarna och vid uppdragen har vi även spridit ut starten för deltagarna. Vi skickar iväg 15 lag i taget med tio minuters mellanrum, vill ni starta samtidigt som era kompisar mailar ni oss efter er anmälan så löser vi det.

Vi hoppas (och tror) att dessa förändringar av Järv Ramsvik bidrar till en ännu härligare upplevelse för våra äventyrare.

Anmälan är nu öppen för Järv Ramsvik, med ett fint early-bird pris på 1795 per lag! 

Hammarbybacken, Sälen, Åre och Trysil öppnar inom kort, det kommer ett nytt mail så fort de Järv Äventyren är publicerade.

Det finns en otroligt fin dokumentär Löparens Väg där Markus Torgeby pratar en del om ängslighet men även om att springa för välbefinnande och massa andra intressanta insikter.

Jag blir alltid lika tagen av Markus berättelse, att flytta ut i en kåta i skogen i fyra år för att få kunna tänka klart är oerhört lockande! Men i mitt fall blir det nog att kasta loss och se vart vinden tar mig, nu lär det dröja ett tag. Familjen har fortfarande ett visst behov av en pappa och Järv Äventyr är så otroligt roligt och utvecklande.

Som Markus sa efter Järv Åre “ det har var ju göör fett!”

Hoppas vi ses på ett äventyr snart. // Jonas Svengård 

 


Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 5 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.
VÄSTKUSTENS PÄRLA
Ta er fram till fots längs västkustens släta klippor med havet Skagerack vid er sida. Ert lag varvar trail med uppdrag längs vägen och avslutar med att paddla kanot till Söö.
Läs mer
Äventyrstävling mitt i Stockholm!
Ert lag tar sig fram till fots i vackra Nackareservatet, upp till Hammarbybackens topp där ni blickar ut över Globen och staden. En dags äventyr.
Läs mer
FJÄLLÄVENTYRET VÄNTAR
Två dagars äventyr där ert lag tar sig fram på fjällstigar, förbi fina fjällsjöar och njuter av makalösa vidder. Trail varvas med uppdrag likt Mästarnas Mästare och Wild Kids.
Läs mer
ETT ÄVENTYR MITT I BOHUSLÄN
Upplev utsikten från mäktiga Tjörnbron och ta er fram på de tre små öarna som bron sträcker sig över. Ert lag varvar trail på klippor och i skog, med roliga uppdrag längs vägen.
Läs mer
FIRA HALLOWEEN I SÄLEN
Njut av fjällen på Höstlovet. Omfamna mörkret med pannlampa och reflexbana där ni möter busiga överraskningar längs med vägen. Andra dagen upplever ni vidunderliga vidder på Sälenfjället.
Läs mer
Har du tips om den perfekta Järv destinationen?
Vi letar alltid efter nya destinationer!
Hör av dig

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram