fbpx
00
dagar
kvar på Early Bird Ramsvik!
Läs mer

Älskade Stammisar!

Startsida | Älskade Stammisar!

Älskade stammisar. 

Min första stammis på Bönor & Bagels (som jag och min bror Jocke öppnade Januari 1995) var Johan Wahlborg, han knackade på när vi renoverade och fick sin första kaffe innan vi hade öppnat för gäster.  Efter det mötet i byggkaoset var Johan hos oss i stort sett varje dag, han blev en viktig inventarie och en fantastisk ambassadör för vårt lilla café på Linnégatan 48 i Göteborg. 

Jag antar att man får de stammisar man förtjänar och för ett litet café är det ofta gästerna som sätter stämningen. Självklart behövde vi leverera kvalité och bra service för att behålla våra gäster, men bra stammisar berättar för dig när du slarvar! 

Många av stammisarna blev goda vänner som jag fortfarande träffar så här 20 år efter min tid med Bönor & Bagels. 

Jag har efter Bönor & Bagels alltid lagt stor vikt vid återkommande gäster och kunder i mitt arbetsliv. Kan säkert bero på att jag ofta jobbat med nya koncept där det varit väldigt viktigt att behålla gäster och kunder, dels för att det är dyrt och svårt att hitta “early adaptors” men även att den typ av personer ofta högljutt berättar om sina nya upplevelser.  

Antagligen såddes ett frö till Järv Äventyr under Icebug Xperience West Coast Trail på Ramsvik 2018, då Martin Insley från Cambridge kom fram till mig och berättade hur mycket han och hans familj älskade IX WCT.

Familjen Insley hade samma sommar varit på solsemester men barnen tyckte om resan till Bohuslän mycket mycket mer!

Året efter åkte Familjen Insley till tre Icebug Xperience; Frozen Lake Marathon i Gol, Mountain Trail i Gaustablikk och West Coast Trail i Ramsvik och om jag inte minns fel så var de på väg till Winterrun i Oslo också men fick förhinder.

Jag hade aldrig drömt om att familjer skulle lägga all sin semester på att komma till våra Icebug Xperience, men det var ett fint kvitto på att vi på Icebug arrangerade upplevelser som man gärna kom tillbaka till.

 

Järvs första Stammisar är Familjen Gyllin!

Vi träffade Familjen Gyllin första gången på Järv Sälen 2021. 

Trötta, glada och med rosor på kinderna kom de fram till oss i målet och undrade om de inte kunde få behålla sina nummervästar (nr 8) då de tänkte komma tillbaka 2022. 

Så när vi såg att de hade anmält sig både till Hammarbybacken, Ramsvik och Sälen blev vi oerhört glad - Vi hade fått våra första Järv-stammisar!

Meet the Gyllin´s

Mamma Angelina 35 år, naturguide i Tivedens nationalpark 

Pappa Jonn 37 år, egenföretagare VVS

Algot 12 år, sjätte klass, hans intressen är spela fotboll och cykla mtb.

Elliott 7 år, första klass, hans intressen är freerunning och fotboll.

Vad gillade ni mest med Järv?

Vi gillade utmaningarna som var jämt utplacerade, det är också väldigt bra när man gör saker med barn, att ha delmål, det blir en bra motivation. Den helt otroligt vackra miljön att få spendera tid i. Och att få tävla tillsammans som familj, peppa och pusha varandra. Vi gillar hela konceptet med järv, att ha kul och utmanas tillsammans. Vi ser fram emot att få tävla i nära nog alla järv 2022.

Vad var största utmaningen med Järv?

Den största utmaningen var nog att hålla motivationen uppe dag två, framförallt han som då var 6 år. Det är nog i yngsta laget att orka.  Märtabacken var också en utmaning, den kändes i benen ordentligt. Men det är så kul att att kämpa tillsammans.

Vilket tips vill du ge till nyblivna Järvare?

Tävlar du med små barn, ta med gott om ”mutor/motivation”. Engagera barnen i kartan, vi körde enbart digitalt. Det var kanon att kunna följa exakt. Och det bästa tipset av alla, man klarar alltid mer än man tror.

Följ gärna familjen på Instagram @gyllinsaventyr

Nu fick inte Familjen Gyllin behålla sina nummervästar  men de fick en fina mörkgröna västar med nummer 121! 

Hör gärna av dig till oss om ni planerar att göra många Järv Äventyr 2022, vi älskar stammisar och bjuder gärna på egendesignade västar och andra specialerbjudande till er som vill uppleva många roliga äventyr tillsammans med familj och vänner!

Tillsammans mot nya äventyr // Jonas & Henrik


Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 6 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram