fbpx
00
dagar
kvar på Early Bird Ramsvik!
Läs mer

7 tips på roliga saker att göra på jullovet

Startsida | 7 tips på roliga saker att göra på jullovet

Barn gillar traditioner och att vara med nära och kära. Men vad ska man hitta på så att inte det blir för mycket skärmtid under ledigheten. Vi Järvare gillar såklart att vara utomhus och göra kul aktiviteter. Här kommer några tips!


Tips på kul aktiviteter på jullovet.

 

  1. Åka på snön - Här kan ni variera åkdon på alla möjliga sätt så det blir extra roligt. Stjärtlapp, snowracer, pulka, plastpåse, liggunderlag, skidor...

  2. Bygga i snön - Bygg en egen igloo, bygg flera snöborgar och hälsa på varandra, snögubbe, snölykta…

  3. Äventyr med uppdrag i naturen - Locka ut barnen med en liten snitslad bana där ni kan gömma små gåtor i snön, exempelvis i små burkar. Ni kan till och med göra en handritad karta, som en sjörövarkarta. För varje hittad och löst gåta får de en julgodis när de kommer in.

  4. Äventyr med lunch i naturen - Det finns massor av goda enkla saker att laga i naturen. Har du ett triangakök är det ju smidigt. Lunch som barn brukar gilla är Krabbelurer, Hajkbomb, Kolbulle, Strövargodis, Pinnbröd, grillad marsmallows. Recept är enkelt att hitta om du googlar på dessa lunchtips.

  5. Naturbingo - Gör ett litet bingopapper och skriv vad barnen ska leta efter ex. tallkotte, granbarr, pinne som är 10 cm, ett litet djur,

  6. Naturmandala - Samla kottar, löv i massa olika färger, mossa och pinnar. Lägg sedan ut på marken i ett vackert mönster och skapa ett vackert konstverk.

  7. Gissa bajset - Leta efter spillning i skogen. När ni hittar något så får alla gissa från vilket djur det kommer. Sen får Google visa vem som hade rätt.


Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 6 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram