JÄRV ÄVENTYR
TRYSIL

31 aug - 1 sept 2024

Välkomna till Norges mäktigaste fjälldestination!
I Trysil är det nära till äventyret, här hittar du Skandinaviens bästa cykelpark och fina fjälleder att vandra på. Kort sagt - Som gjort för Järv Äventyr.
Anmäl ditt lag
Kupering 4/5
Svårighet 3/5
Startsida | Äventyr | Trysil

Anmäl ditt lag tidigt för bästa pris:

Öppningspris till 28/2

2 195 kr/lag

Early bird pris till 31/5

2 495 kr/lag

Ordinarie pris till 28/7

2 995 kr/lag

Sista chansen till 30/8

3 495 kr/lag

Järv Trysil by EQPE

Järv Trysil bjuder på en fantastisk fjälltur och Mountainbikecykling i världsklass.

Dag 1 - En oförglömlig fjälltur där laget tillsammans ska lösa kluriga uppgifter, leta skatter och njuta av utsikten på Trysilfjellet 1132! 

Dag 2  - Tillsammans cyklar ni i Nordens häftigaste MTB-park och löser spännande uppgifter . Äventyret avslutas med att hela laget tar liften upp på toppen och tillsammans cyklar den 7 km långa "Magic Moose" mot mål.

-Kan du cykla? Då kan kan du anmäla dig till Järv Äventyr Trysil.

Välj mellan våra 2 startgrupper:
KOMPIS | FAMILJ
2-3 SEPTEMBER
14-80 ÅR

JÄRV KOMPIS

För alla som älskar äventyr

Översikt
Sträckor
Deltagare
Äventyrstävling
 2-3 September 
Start 09:30 
Äventyr i två dagar!
Trysil bjuder på två varierade dagar. Första dagen tar ni er till fots på en fantastisk fjällrunda, andra dagen utforskar ni Nordens häftigaste MTB-park.

Moment:
Färdigheter:
Som lag ska ni vandra/springa/cykla, utmed stigen finner ni en rad  kluriga uppdrag som ska lösas. Med hjälp av kartan letar ni efter gömda skatter.  
Bra samarbete och kvicka hjärnor är viktiga ingredienser för ett lyckat äventyr i Trysil.
Lagen brukar korsa mållinjen innan 14:00.
Rekommenderad yngsta ålder: 14 år
Sträckor
Dag 1 
Springer/vandrar ni på fina fjällstigar med hänförande utsikt. Tämligen kuperat, framförallt upp till Trysiltoppen och Nordre Kanken, avslutas med rolig nedförslöpning till Järv Arena.
Dag 2
Börjar med 3 km löpning sen är det  Mountainbike som gäller, det mesta och bästa av Trysil bikepark, avslutas med den otroligt roliga "Magic Moose"- 7 km free flow stig ner för berget.

Dag 1

16 km
2 st
6 st
5 st

Dag 2

26 km
3 km
4 st 
1 st
Deltagare
Äventyret blir så mycket bättre när man får dela det med nära och kära. Järv Kompis passar kompisgäng, kollegor och familjer med tonårsbarn.

Ett lag består av 2-5 personer.
Vissa uppdrag blir svårare med få deltagare, några lite enklare. 4 personer i laget är perfekt. 

Rekommenderad yngsta ålder är 14 år 
2-3 SEPTEMBER
7-80 ÅR

JÄRV FAMILJ

För den aktiva familjen

Översikt
Sträckor
Deltagare
Äventyrstävling
 2-3 September
Start  09:30 
Äventyr i två dagar!
Trysil bjuder på två varierade dagar. Första dagen tar ni er till fots på en fantastisk fjällrunda, andra dagen utforskar ni Nordens häftigaste MTB-park.
Som lag ska ni vandra/springa/cykla, utmed stigen finner ni en rad kluriga uppdrag som ska lösas. Med hjälp av kartan letar ni efter gömda skatter.
Bra samarbete och kvicka hjärnor är viktiga ingredienser för ett lyckat äventyr i Trysil.
Lagen brukar korsa mållinjen innan 14:00.
Rekommenderad yngsta ålder: 7 år
Moment:
Färdigheter:
Sträckor
Dag 1
Springer/vandrar ni på fina fjällstigar med hänförande utsikt. Tämligen kuperat, framförallt upp till Trysiltoppen och Nordre Kanken, avslutas med rolig nedförslöpning till Järv Arena.
Dag 2
Börjar med 3 km löpning sen är det Mountainbike som gäller, det mesta och bästa av Trysil bikepark, avslutas med den otroligt roliga "Magic Moose"- 7 km free flow stig ner för berget.

Dag 1

11 km
2 st
6 st 
5 st

Dag 2

3 km
17 km
4 st
1 st
Deltagare
Att barn kan mer än man tror vet nog dom flesta, men när man finner sig påhejad av sitt barn längs sträckan blir det desto tydligare! Man behöver inte vara en sportfamilj för att delta, det är gemenskapen som är det magiska!

Ett lag består av 2-5 personer.
Vissa uppdrag blir svårare med få deltagare, några lite enklare. 4 personer i laget är perfekt. 
Vi rekommenderar att yngsta ålder är 7 år för Järv Familj.

Boende

TÄVLINGSBYN

Trysil 
För bästa totalupplevelse av ert Järv Äventyr ska ni bo nära Järv Arena.

Järv rekommenderar:

RADISSON BLU RESORT HOTELL

Trysil Prestige är ett koncept utvecklat för dig som vill vara din egen herre, men som samtidigt vill njuta av de bekvämligheter och erbjudanden som ett hotell kan erbjuda. Njut av en fantastik frukost innan ert äventyr!

Boka Boende

Mer information

TÄVLINGSINFO
BONUSINFO

ETT JÄRV LAG

Ett lag består av minst 2 personer och max 5 personer.

Välj någon av våra två startgrupper.

Järv Kompis | Rekommenderad yngsta ålder 14 år |

Järv Familj Rekommenderad yngsta ålder 7 år |

Vilken startgrupp ska vi välja?

Är ni osäkra på vilken startgrupp ni ska välja är det ett bra tips är att para ihop sig med en annan familj eller kompisgäng och dela upp er i olika startgrupper som passar i ålder. 

E.x Leif och Ulla har barnen Teo 16 år och Lilly 9 år, deras kompisar Olle och Lisa har barnen Viggo 8 år och Karin 15 år. Då anmäler de 2 lag i startgrupperna Familj och Kompis och delar in deltagarna i laget så alla kan njuta av sitt äventyr!

Åldern på startgrupperna är rekommenderad ålder, ni känner era deltagares förmågor bäst. Tror ni att er femåring klarar att vandra 10 km stig  och cykla Mountainbike i några timmar  så är det inga problem att anmäla sig i familjeklassen.

Alla utmaningar är designade så att alla i laget ska kunna bidra till lösningen.

Järv Trysil har inga maxtider! Ta den tid ni önskar ute på fjället, ta in omgivningen, stanna och ta en fika och njut av en fin dag tillsammans.

Järv  Trysil har svårighetsgrad medel.

Järv Trysil kräver viss vana vid vandring, dag 1 är ganska kuperad och på några ställen är stigen stenig och teknisk.

Cyklingen dag 2 klarar alla av, cykelstigarna i både Trysil Bike Park och Magic Moose är välprepareade och otroligt roliga att cykla på.

 

 

 

 

VILKET LAG VINNER?

Vi tänker att det viktigaste är att ha roligt på Järv Trysil, men när tävlingsvästen åker på kan tävlingshornen växa ut!

Järv Trysil premierar dessa 4  kategorier:

 • Bästa laganda – det lag som samarbetat bäst
 • Bästa skattletare - det lag som hittat flest skattkistor
 • Snabbaste lag – de 3 lag som har den snabbaste sammanlagda tiden

Vid varje uppdrag väljer våra funktionärer ut de lag som samarbetar bäst.

Det finns ofta flera sätt att lösa ett uppdrag. Det kan vara smart att läsa uppdragskuvertet noga och ta lite tid för planering innan man tar sig an ett uppdrag!

Om flera lag hittar lika många skatter vinner det bästa skattletare laget med snabbast totaltid.

OBLIGATORISK UTRUSTNING

DAG 1:

Måste finnas i ert lags packning 

 • 1 st Fulladdad mobiltelefon
 • 1 st Första hjälpen med bandage och plåster
 • Energi: minst 400 kcal per lagmedlem (en sportbar innehåller ca 200 kcal) Alltså minst 2 bars (eller nötter, smörgåsar e.t.c) per lagmedlem
 • 2 liter vatten

Ni får fördela packningen hur ni vill, kan vara smart att minst 2 st deltagare i laget bär ryggsäck.

Bra att ha:

 • Extra batteri och sladd till telefonen (powerbank)
 • Hallonbåtar (smågodis är bra energi och höjer humöret)

DAG 2 är det enbart cykelhjälm som är obligatoriskt, på cykelsträckorna. 

Men det är smart om en deltagare bär ryggsäck med energi, vatten och förstahjälpen.

 

 

UTRUSTNING

“Det finns inget dåligt väder… bara dåliga kläder!

För att er upplevelse av Järv Ramsvik ska bli bästa möjliga bör ni vara utrustade efter väder. Blåst och regn klarar man av, bara man planerat sin packning lite grann.

Skor:

Vi rekommenderar trailskor med bra grepp! Underlaget är varierat och blir halt vid blött väder, framförallt klipphällar kan bli väldigt hala vid regn. Dessutom är det risk för stukningar och vrickningar om man använder vanliga asfaltsskor på de små stigarna ni kommer vandra/jogga på.

Mountainbike:

Alla i laget behöver en Mountainbike. 

Stigarna vi cyklar på under Järv Trysil är tämligen lättcyklade, ni behöver inte en avancerad MTB för att klara utmaningen.

Har ditt lag inte Mountainbikes att tillgå, kan ni hyra cyklar under er tävlingshelg.

Alla i laget behöver en egen mountainbike.

Ryggsäck:

Vi rekommenderar att alla vuxna deltagare bär ryggsäck, bra om ryggsäcken är anpassad för vandring. Det blir tungt och onödigt jobbigt med ryggsäck som inte är anpassad för ändamålet. Tänk på att ni bär med er all dryck och förtäring i era ryggsäckar under äventyret.

Kläder: 

Vi rekommenderar oömma träningskläder som torkar fort. Väldigt bra med vindjacka och regnbyxor, smart med extra tröja i ryggsäcken. 

Tävlingsväst:

Alla lag får tävlingsvästar till alla lagmedlemmar. Tävlingsvästen ska bäras av lagmedlemmarna då de utövar sin/sina sträckor. Tävlingsvästen ska alltid bäras fullt synlig, alltid som yttersta plagget när deltagare tävlar.

Tävlingsvästen ska återlämnas efter avslutad tävling, en avgift på 250 kr per väst påläggs laget om västarna inte återlämnas.

STRÄCKOR DAG 1

Start och mål: Järv Arena vid Radisson Blu. 

Dagen börjar med ett uppdrag hundra meter från Järv Arena, när uppdraget är klart spurtar ni mot liften " Fjellexpressen"som tar er till starten av fjällrundan.  Första kilometern är ganska enkel men sista kilometern upp till 1132 är tämligen teknisk och på sina ställen brant. Uppe på 1132 väntar fantastisk utsikt och uppdrag 1. Nu har ni klarat den tuffaste delen av banan! Efter toppen på Trysilfjellet delar sig stigarna, Kompis tar en fin tur ned mot Fageråsen och sedan upp till Nordre Kanken.

Familj tar 2 km fjällstig till nästa topp Nordre Kanken som är ganska enkel men på sina ställen teknisk. När ni njutit klart av utsikten på Nordre Kanken väntar fortsättningen på fjällrundan, 5 km fjäll/skogsstig runt fjället och in i skidområdet.

Innan den avslutande liftturen ner med Fjellekspressen väntar ett uppdrag. Därefter full fart mot sista uppdraget innan ni kan gå i mål och njuta av en dags äventyr på fjället. 

STRÄCKOR DAG 2

Start och mål: Järv Arena vid Radisson Blu.

 • Start
 • 3 km löpning, 1 uppdrag och 2 skatter
 • Super sprint, Stafett, 4 varv på 1 km slinga
 • Trysil Bike park (9 km härlig och bitvis teknisk MTB-trail)
 • Lift- Fjellekpressen
 • Magic Moose - 3km 
 • Uppdrag vid Knettsetra
 • Magic Moose - 3 km
 • Uppdrag i Järv Arena
 • Mål

Dagen börjar med 3 km stig och grusväg, hela laget springer/vandrar tillsammans ut med stigen ska två skatter hittas och ett uppdrag utföras.

Tillbaka i Järv Arena börjar "Järv MTB Super Sprint Stafett". Slingan på 1 km ska göras 4 varv, ni bestämmer själva inom laget hur ni lägger upp taktiken, men ni måste in och växla i Järv Arena efter varje varv (vill man cykla med sitt barn är det ok).

Nu väntar Trysil Bike Park! 

Från Järv Arena till  Trysil Bike Arena cyklar ni ca 600 meter grusväg (samma väg tillbaka)

Kompis och Familj cyklar samma stig i ca 5 km där ett uppdrag väntar.  Efter uppdraget delar sig stigarna, Familj tar höger och Kompis vänster. 

Tillbaka vid Järv Arena hoppar hela laget på Fjellexpressen som tar er till starten av Magic Moose. 

Magic Moose är 7 km fantstisk "free flow stig" som alla klarar av! I mitten av Magic Moose hoppar ni av cyklarna och tar er an Uppdraget vid Knettsetra.

Efter uppdraget är det fullfart mot mål, de sista 3km på Magic Moose är väldigt fin.

Nu är ni i mål och kan njuta av 2 dagars äventyr i Trysil.

SCHEMA JÄRV TRYSIL 

 

Schema 2023

FREDAGEN 1 September

17:00-19:00 Sekretariatet öppet.

Här hämtar du ditt lags startpaket, ställer frågor, kollar kartor, byter namn på deltagare eller något annat som har med ditt äventyr i Trysil att göra.

För att förhindra trängsel på stigen och vid uppdragen har vi delat upp Järv Kompis och Järv Familj i olika starter! 

LÖRDAG 2 September

08:30 Sekretariatet öppnar.

09:30 Första Start

09:45 Andra Start

13:00 Målgång. – Första lag passerar mållinjen

Ca 16:00  Lilla Prisutdelningen. Vi uppmärksammar bästa laganda, klurigast lag, bästa skattletarna och de snabba raketerna. 

22:00 Bums i bingen. En god natts sömn är bästa uppladdningen.

 

SÖNDAGEN  3 September

08:30 Sekretariatet öppnar.

09:30 Första Start

09:45 Andra Start

13:00 Målgång. – Första lag passerar mållinjen

 

 

 

JÄRV ARENA

Vid Radisson Blu hittar du  Järv Arena.

Vid Järv Arenan är det både  både start och målgång. 

Vid arenan skapar vi en feststämning -musik, speaker och publikens jubel ger extra energi vid start och målgång.

Vid målet finns vår energistation, fylld med bananer och godis. Perfekt för att fylla på tomma energidepåer efter en härlig dags äventyr.

Notera att vi inte tillhandahåller något engångsmaterial! 

Äger du inte en kåsa eller liknande, kan du köpa det av oss vid arenan.

Vid arenan finns tillgång till toaletter och ett antal restauranger.

Lördag kl 14:00-17:00 har restaurangen After Järv med underhållning och Järvs "lilla prisutdelning"!

HYRA CYKEL

Cykeluthyrning i Trysil

Under  Järv Trysil kan du naturligtvis använda din egen Mountain bike.

Men det är bekvämt att hyra cykel, då behöver du inte tänka på transport och kan vara säker på att få en cykel som är i gott tekniskt skick.

Det är enkelt att hyra en cykel i Trysil. Det finns tre sportbutiker som hyr olika typer av cyklar, både cyklar för barn och vuxna. 

HYR CYKEL

 

PARKERING

PARKERING

Närmaste parkering till Järv Arena hittar du vid TURISTSENTERET, här finns det gått om parkeringar som är gratis.

LADDNING AV ELBIL I TRYSIL

I Trysil finns flera laddningsställen för elbil. Vi hänvisar all laddning till de avsedda laddstationerna då det är förbjudet att ansluta elbil direkt till våra boendens eluttag/motorvärmaruttag.

Här hittar du information om de laddstationer som finns i Trysil »

Boenden med laddstolpe »

 

 

HÅLLBARHET

Järv Äventyr värnar självklart om miljö och vår vackra natur.

Vi gör allt vi kan för att minimera vårt fotavtryck. Bland mycket vi gör för att minska vår miljöpåverkan, är att minimera engångsmaterial.

Allt som vi serverar är ekologiskt och helst lokalt producerat och vi ställer krav på våra boendepartners att även de serverar ekologisk och allra helst närproducerat.

Vi dammsuger marknaden på eventutrustning tillverkad av återvunnet material och försöker så långt det är möjligt att producera eventmaterial som används många gånger under flera år. Järv Äventyr återställer alltid naturen efter oss, vi vill aldrig lämna spår efter oss.

Du och ditt lag diskas omedelbart om ni slänger skräp i naturen eller på annat sätt gör åverkan på miljön vi befinner oss i!

SkiStar är Skandinaviens ledande aktör inom alpin fjällturism. Det är grundläggande för en hållbar utveckling av SkiStars verksamhet att värna om den unika fjällmiljö som bolaget verkar i. SkiStars hållbarhetsarbete ska genomsyras i det dagliga arbete som utförs och vara en naturlig del för alla medarbetare. Skistar och hållbarhet.

 

SERVICE I TRYSIL

I Trysil hittar du de mesta du kan behöva för en bekväm äventyrssemester:

Här finns mataffärer, taxi, busstransport, lekcenter, apotek, barnpassning och vinmonopol.

Upptäck allt du kan göra  på Trysil.com

I Norge används tre nödnummer 110 för brand, 112 för polis och 113 för ambulans. Sjukvårdsrådgivning dygnet runt ring legevakt på 116. 

 

HITTA HIT

RESA TILL TRYSIL

Trysil ligger 48 mil från Stockholm, 50 mil från Göteborg, 21 mil från Oslo och endast 4 mil från Scandinavian Mountains Airport. Om du inte vill köra bil tar du dig smidigt till Trysil med flyg, tåg eller buss.

Pass, visum, och tullbestämmelser för resor till Norge »

Anmäl ditt lag

Tidigare tävlingar

#jarvaventyr

Titelsponsor
Huvudsponsorer
Sponsorer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

cross
sv_SE
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram