fbpx
00
dagar
kvar på Early Bird Ramsvik!
Läs mer

7 tips med påhittiga saker att göra utomhus

Startsida | 7 tips med påhittiga saker att göra utomhus

Ge er ut och upplev naturen med färgglada löv och frisk luft. Här är några utmärkta anledningar att få bort barnen från skärmarna och hitta på något tillsammans. Det bästa är att vara utomhus, så blir det lite extra äventyrligt. Se till att njuta av den vackra naturen.

Här kommer 7 tips att göra på utomhus:

1. Gör ett skogssafari: Organisera din egen skattjakt med gossedjur. Skapa ledtrådar och göm små minidjur eller skriv meddelanden på olika platser att hitta. Man måste fota sig själv med varje gossedjur. Rita en skattkarta hur man ska gå. Ta med hela familjen på skogssafari.

2. Utforska en sevärdhets-plats: Gör en dagsutflykt till en plats i närheten där ni bor med vägmärket för sevärdhet. Undersök området och ta med en picknick. Kul att upptäcka något nytt tillsammans. 

3. Höstvandring med matlagning: Gå på en höstvandring i en närliggande skog eller naturreservat. Engagera barnen i att laga mat tillsammans. Tips på recept att googla på är Hajkbomb, Krabbelurer, pinnbröd och kolbulle.

4. Naturfotografering: Gillar barnen att fota? Ge er ut på en naturfotograferingsexpedition. Skogen ger unika ljus- och färgförhållanden som kan skapa vackra fotografier, särskilt om ni är ute tidigt på morgonen eller vid solnedgången. Fråga ChatGPT eller Google ”vackra platser att fotografera i din närhet”

5. Geocaching: Geocaching är en aktivitet som kan göras året runt och innebär att leta efter gömda skatter med hjälp av GPS-koordinater. Både kul och lärorikt! Du behöver en Smartphone och sen hittar du platser för Geocaching på geocaching.com

6. Ta en fisketur: Om ni gillar att fiska kan ni ge er ut på en fisketur tillsammans. Tips på vanliga fiskarter som du kan testa att få att nappa gädda, lake, regnbåge, abborre och havsöring. Lite beroende på var i landet ni bor såklart.

7. Upptäck utomhuskonstverk: Om ni gillar konstverk så finns det flera ställen där du kan uppleva imponerande utomhuskonstverk. Ex: Artipelag, på Värmdö, Malmö har en skulpturpromenad längs kajen vid Västra Hamnen, Kivik Art Centre i Skåne har moderna skulpturer i parkliknande omgivning, Umedalens skulpturpark i Umeå, Trädgårdsföreningen i Göteborg har många vackra skulpturer. 

Nu har ni tid på er att planera något riktigt mysigt tillsammans. Vill ni dessutom ge bort ett lite större äventyr tillsammans, så tipsar vi såklart om ett Järv Äventyr. Spana in alla våra olika äventyr här.

Vill du har tips på roliga aktiviteter att göra på Höstlovet hittar du det här.


Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 6 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram