fbpx
00
dagar
kvar till prishöjning Trysil!
Läs mer
Startside | Tävlingsinfo

Järv Äventyr by EQPE

Innan man ger sig ut på ett Järv Äventyr så kan det vara många funderingar över vad som väntar. Här har vi samlat allt som man kan tänkas behöva veta inför sitt äventyr.

Information

INFORMASJON OM KONKURRANSEN
BONUSINFO
Vilkår og betingelser

ETT JÄRV LAG

Et lag består av minst 2 personer og max 5 personer

Välj någon av våra tre startgrupper.

Järv Kompis | Ca 15 km per dag | Rekommenderad yngsta ålder 14 år |

Järv Familie Ca 10 km per dag | Rekommenderad yngsta ålder 8 år |

Järv Junior Ca 4 km per dag | Rekommenderad yngsta ålder 8 år |

Distanserna kan variera mellan de olika tävlingarna.

Hvilken startgruppe skal dere velge?

Är ni osäkra på vilken startgrupp ni ska välja rekommenderar vi att ni väljer Järv Familie.

Annars är det ett bra tips att para ihop sig med en annan familj eller kompisgäng och dela upp er i olika startgrupper som passar i ålder. 

E.x Leif och Ulla har barnen Teo 9 år och Lilly 15 år, deras kompisar Olle och Lisa har barnen Nils 8 år och Karin 16 år. Då anmäler de 2 lag i startgrupperna Kompis och Familj och delar in deltagarna i laget så alla kan njuta av sitt äventyr!

Åldern på startgrupperna är rekommenderad ålder, ni känner era deltagares förmågor bäst. Tror ni att er sjuåring klarar av 13 km så är det inga problem att anmäla er till familjeklassen.

Alle utfordringene er designet for at alle på laget skal kunne bidra til å finne løsningen.

Järv Äventyr har inga maxtider! Ta den tid ni önskar ute på banan, ta in omgivningen, stanna och ta en fika och njut av en fin dag tillsammans. 

HVILKET LAG VINNER?

Vi tänker att det viktigaste är att ha roligt på Järv Äventyr, men när tävlingsvästen åker på kan tävlingshornen växa ut!

Järv Äventyr premierar dessa 3  kategorier:

 • Beste lagånd – det laget som samarbeider best
 • Beste med kart – det laget som fant flest skatter
 • Raskeste lag – de 3 lagene som hadde den raskeste tiden

Ved hvert oppdrag velger våre funksjonærer ut de lagene som samarbeider best og de lagene som løser opp oppdraget smartest.

Det finns ofta flera sätt att lösa ett uppdrag... Det kan vara smart att läsa uppdragskuvertet noga och ta lite tid för planering innan man tar sig an ett uppdrag!

Om flere lag finner like mange skatter, vinner laget med beste totaltid.

OBLIGATORISK UTSTYR

Dette må dere ha med dere:

 • 1 stk fulladet telefon
 • 1 stk Førstehjelp-pakke med bandasje og plaster
 • Energi; minst 400 kcal per lagmedlem (en sportbar innehåller ca 200 kcal) Alltså minst 2 bars (eller nötter, smörgåsar e.t.c) per lagmedlem
 • 2 liter vann

Dere kan fordele utstyret som dere vil, men det kan være en fordel at minst 2 deltagere har med ryggsekk.

MERK: Uten det obligatorisk utstyret får dere ikke tillatelse til å starte eventyret.

Smart å ta med:

 • Ekstra batteri/powerbank til telefonen
 • Snacks – smågodt holder energien og humøret oppe
 • Extra överdragskläder, vädret kan skifta snabbt på fjället

 

UTRUSTNINGSTIPS

"Det finnes ikke dårlig vær... bare dårlig klær"!

För att er upplevelse av Järv Åre ska bli bästa möjliga bör ni vara utrustade efter väder. Blåst och regn klarar man av, bara man planerat sin packning lite grann.

Sko:

Vi rekommenderar trailskor med bra grepp! Underlaget är varierat och blir halt vid blött väder, framförallt klipphällar och rötter kan bli väldigt hala vid regn. Dessutom är det risk för stukningar och vrickningar om man använder vanliga asfaltsskor på de små stigarna ni kommer vandra/jogga på.

Ryggsekk:

Vi anbefaler at alle voksne deltagere bruker en ryggsekk for bruk på tur. Husk at dere bærer med dere all drikke og utstyr på hele turen.

Klær: 

Vi rekommenderar oömma träningskläder som torkar fort. Väldigt bra med vindjacka och regnbyxor, smart med extra tröja i ryggsäcken. Tunna handskar (typ trädgårdshandskar) kan vara bra vid utmaningarna.

Konkurranse vest:

Alle lag får konkurransevester til alle lagmedlemmene. Vesten skal alltid være synlig og som ytterste plagg under konkurransene.

Design deres egne vester! Har dere et kult lagnavn, eller vil skille dere ut med egen farger og lagnummer? Dere kan designe deres egne vester! Det nummeret dere da velger vil være låst og dere kan bruke vestene i alle fremtidige Järv Eventyr

Önskar ditt lag designa sina egna västar (lagnamn, lagnummer och färg på väst ) tillkommer en avgift på 250 sek per väst och beställs vid er anmälan till Järv Äventyr.

Tävlingsvästen ska återlämnas efter avslutad tävling, en straffavgift på 250 kr per väst påläggs laget om västarna inte återlämnas (gäller inte er som beställt egen design på västarna).

SCHEMA FÖR TÄVLINGSDAGEN

Här är ungefärliga tider över hur tävlingshelgen kan se ut. Detaljerad information skickas ut till alla deltagare i god tid innan tävlingen!

Dagen innan tävlingen.

16:00-19:00 Informasjonskontoret er åpent.

Här hämtar du ditt lags startpaket, ställer frågor , kollar kartor, byter namn på deltagare eller något annat som har med ditt äventyr att göra.

För att förhindra trängsel på stigen och vid uppdragen delar vi upp lagen i olika starter! 

T.ex Starnummer 1-10 är i Start 1, 11-20 är i Start 2, 21-30 i Start 3 osv.

Första tävlingsdagen

08:00 Informasjonskontoret åpner

09:45 Obligatorisk informasjonsmøte

 • 10:00 Start 1
 • 10:15 Start 2
 • Osv...

13:00 Målgang. – Første lag kommer i mål.

15:00-18:00 AFTER JÄRV. På nästan alla destinationer anordnar vi musik för att fira dagens bravader.

16:00 Liten premieutdeling. Vi utroper dagens beste lag, beste målgang, gjennomgår smarteste løsning på oppdragene og nyter en herlig dag.

22:00 Rett i bingen. En god natt søvn er beste oppladning.

Andra tävlingsdagen

08:00 Informasjonskontoret åpner

09:45 Obligatorisk informasjonsmøte

 • 10:00 Start 1
 • 10:15 Start 2
 • Osv...

13:00 Målgang. – Første lag kommer i mål.

Ca 15:00 Prisutdelning. Vi hyllar alla kämpande deltagare och premierar de vinnande lagen. Jublar för de lag som vunnit specialpriserna. Vi håller prisutdelning 15 minuter efter sista lag kommit  mål.

 

JÄRV ARENA

Ved Järv Arena er det både start og målgang. 

Ved arenaen skaper vi feststemning – musikk – speaker og jubel fra publikum gir ekstra energi ved start og målgang.

Vid målet finns vår energistation, fylld med bananer, godis och vatten. Perfekt för att fylla på tomma energidepåer efter en härlig dags äventyr.

Vi bruker ikke engangsservice! 

Har du ikke kopper og kar kan du kjøpe det av oss ved arenaen.

Vid arenan finns tillgång till toaletter och vattenpåfyllning 

Restaurangen är öppen hela dagen, här kan ni äta lunch och stilla glass-suget!

OMGIVNING

Åre

Kom som du är. Var den du är. Här är du hemma.

I Åre har gäster varit välkomna i över 1000 år och det märks. Mat och dryck i varenda vrå, 100-åriga hotell står sida vid sida med nybyggen. Flanörer möter adrenalinjunkies. Allt inom ramen av den vackraste byn i världen. 

Det finns några avgörande punkter som lika gärna kunde ha låtit Åre förbli den slumrande bondby med sju bondgårdar den en gång var. Om järnvägen på 1880-talet hade förlagts förbi koppargruvan Fröå Gruva och på baksidan av Åreskutan istället till exempel. Och om kabinbaneprojektet på 1970-talet aldrig hade blivit av. Vem vet.

I och med att hela byn är som ett enda stort hemma finns det faktiskt risk att stöta på en ortsbo iklädd morgonrock på affärn. Det har hänt. Och oavsett vilka historiska händelser som präglat Åre genom tiden så är det just de som har byggt upp atmosfären i byn och mentaliteten hos folket som befolkar den. Ta en stund till att undersöka mer än det Åre som känns som det mest självklara. Det finns många gömda guldkorn.

 

Åre Björen

Området Björnen, några kilometer sydöst om Åre (beroende på om man tar fågel- eller bilväg) växer så det knakar. 

Björnen fick sina första liftar 1981 och idag finns det 10 liftar och 18 nedfarter här. Skidområdet består mestadels av gröna och blå nedfarter och lämpar sig väldigt bra för barnfamiljer och inte så vana skidåkare. Här ligger också Åres längdarena med allt från en till 15 kilometer långa skejt – och klassiska spår som drivs av SkiStar.

Sedan byggstarten sommaren 2017 har ett nätverk av leder för stigcykling växt fram i Björnenområdet och idag stoltserar Åre Bike Park Trail, som området heter i cykelmun, med ett tiotal leder. Under sommarsäsongen finns här en stor pumptrack (perfekt för stora och små barn), teknikbana och från sommaren 2021 en klätterpark med zipline. Längst upp i Björnen, på toppen av fjället, tronar hotellet Copperhill. Mellan där och Björnens centrum finns mängder av stugor, hus och lägenheter.

Läs mer

PARKERING

Det finns gott om parkeringar i Björnen.

Länk till parkeringskarta 

HOLDBARHET

Järv Äventyr värnar självklart om miljö och vår vackra natur. Vi gör allt vi kan för att minimera vårt fotavtryck. Bland mycket vi gör för att minska vår miljöpåverkan, är att minimera engångsmaterial.

Alt det vi serverer er økologisk og helst produsert lokalt. Vi setter krav til våre samarbeidspartnere og ønsker at de også skal servere både økologis og lokal produsert mat.

Utstyret vi bruker er laget av mest mulig gjennvunnet materialer og vi forsøker å lage materialer som kan brukes mange ganger og i flere år. Järv Eventyr rydder alltid opp etter oss i naturen – vi setter ikke spor etter oss.

Du og ditt lag blir diskvalifisert om dere kaster søppel i naturen eller ødelegger miljøet vi befinner oss i!

SkiStar er Skandinavias ledende aktør innen alpin fjellturisme. Det er en grunnleggende for SkiStar at virksomheten verner om fjellområdene som brukes av deres kunder. SkiStar sitt miljøarbeid skal være viktig for alle medarbeidere og være en naturlig del av det daglige arbeidet. Skistar og bærekraft.

SERVICE I ÅRE

Åre - Världens bästa by!

Kom som du är. Var den du är.

Här är du hemma. I Åre har gäster varit välkomna i över 1000 år och det märks. Mat och dryck i varenda vrå, 100-åriga hotell står sida vid sida med nybyggen. Flanörer möter adrenalinjunkies. Allt inom ramen av den vackraste byn i världen. 

Kan det vara så att Åre är världens restaurangtätaste by?

Det känns i alla fall så. Här blandar vi matentusiaster med mästerkockar och gourmeter hej vilt. Vi stoppar korven, bakar brödet, bränner spriten, brygger ölet och komponerar menyer som får smaklökarna att slå dubbelvolter i munnen.

I Åre finns all service du kan tänkas behöva under ditt äventyr!

Utforska Åre

 

SLIK FINNER DU FREM

RESA TILL ÅRE

Åre ligger 61 mil från Stockholm och 108 mil från Malmö. Vill du inte köra bil så går det att komma till Åre antingen via flyg eller tåg från flera platser i Sverige.

Åre Björnen och Järv Arena

Björnen centrum ligger ungefär åtta kilometer med bil från Åre torg i riktning mot Östersund. Du kan åka bil eller, under vintern, ta skidbussen från Duved, Tegefjäll och Åre till Björnen. 

Uppfarten till Björnen ligger längs E14. Om du kommer från Östersundshållet svänger du höger mitt emot Ica Björnänge. Om du kommer från Åre svänger du vänster i samma korsning.

SOM REGEL

Dessa allmänna villkor (”Allmänna Villkor”) gäller för lopp arrangerade av Aventuro. Med benämningarna ”Aventuro”, ”vi”, vår”, ”vårt” och ”oss” “Järv Äventyr” Järv Strapats” Järv Familj” menas Aventuro AB, org. nr VAT No. SE559298691201, Lilleby Höjd 21, 42354 Torslanda, Sweden.. Med ”lopp” menas tävlingar samt andra typer av event.

Gjennom at du melder deg på noen av våre løp godkjenner du våre gjellende Allmene Vilkår. Hvis du melder på en annen person enn deg selv er du ansvarlig for at denne personen har tatt del i og følger våre vilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre og oppdatere alle vilkår.

For å delt i noen av våre løp må du ha oppnådd en hvis alder. Aldersgrensene oppgis ved ved hvert enkelt løp. Er du yngre enn 18 år ved booking av et av våre løp må du ha skriftlig tillatelse fra en myndig person.

Noter at det finnes en tidsbegrensning for gjennomføringen av våre løp og du er medviten om og aksepterer at vi derfor kan avslutte ditt løp innen du har gått i mål. Informasjon om dette er beskrevet i de aktuelle løpene.

Vi gjør alt vi kan for at du til en hver tid skal være oppdatert på nødvendig informasjon. Vi reserverer oss for at det kan være feil i informasjonen du mottar. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i eller av løpet hvis vi finner det nødvendig.

TILBAKEBETALING OG ANGRERETT

Registreringen er bindene og vi tilbakebetaler ingen startavgift ved skade eller sykdom.

Er tilbyr derimot muligheten til å flytte din startplass (mot fremvisning av legeerklæring) til en annen av Järv konkurransene som blir avholdt innen 12 mnd fra den datoen du skulle ha deltatt.

Om du har forsikringen "Startklar" kan du derimot få din startavgift etterbetalt ved sykdom, skade eller graviditet som medfører at du ikke kan delta. i "Startklar" inngår også en ulykkeforsikring som gjelder under løpet og under reisen til og fra. Les mer om "Startklar"

Järv Eventyr etterbetaler ikke startavgiften, for evt skader eller noen form for kompensasjon hvis løpene våre blir innstilt.

Men om Järv Eventyr blir innstilt på grunn av en hendelse dom for eksempel covid-19 tilbys du full etterbetaling av startavgiften. Du kan derimot ikke kreve annen erstatning fra Järv Eventyr (Aventuro AB) i forhold til dette. Det blir ikke gitt erstatning ved økonomiske tap ved leie av bolig eller reise. For dette må du kontakte til forsikringsselskap.

BYTTE AV DELTKERNAVN

Påmelding til Järv Eventyr skjer lagvis. Vi tilbyr muligheten til å bytte deltakernavn på lag lagmedlemmene. Bytte av deltakernavn kan gjøres gratis. Den som vil bytte deltakernavn på sitt lag må selv finne en erstatter.

Merk at det kun er mulig å endre deltakernavn i laget til og med 10 dager før løpet skal gjennomføres, eller dagen før påmeldingen stenger, avhengig av hva som kommer først. For å foreta navneendring eller få mer informasjon om hvordan navneendringen skjer, vennligst kontakt oss på info@jarvaventyr.se.

Når det er mindre enn 10 dager igjen til løpet, godkjenner vi ikke endringer i navn på påmeldingen. Vi vil da henvise deg til ditt forsikringsselskap for eventuell refusjon av påmeldingsavgiften dersom du ikke kan delta.

PERSONLIG INFORMASJON

Ved å akseptere disse generelle vilkårene godtar du at navn, fødselsdato, klubb, by og nasjonalitet vil bli publisert i våre start- og resultatlister. Du som av personlige årsaker ikke ønsker å bli sett i start- eller resultatlister kan gi oss beskjed på e-post: info@jarvaventyr.se.

Når du melder deg på et av våre løp, behandler vi dine personopplysninger. Vi ber deg lese om Aventuros behandling av personopplysninger her: https://jarvaventyr.se/integritetspolicy/

For å fullføre påmeldingen til våre løp må du legge inn informasjon i alle felt som er obligatoriske ved påmelding. Vi trenger din korrekte e-postadresse for å sende påmeldingsbekreftelse, startbevis og annen relevant informasjon vedrørende løpene. 

Din e-postadresse brukes, dersom du har godkjent dette, til å sende ut nyhetsbrev fra Järv Äventyr, med vekt på arrangementene vi arrangerer. Du kan når som helst melde deg av disse ved å kontakte vår kundeservice på info@jarvaventyr.se eller klikke på avmeldingslenken i utsendelsene.

MARKEDSFØRING OG FOTOGRAFERING

Vi vil ha fotografer på stedet på Järv Äventyr som tar både stillbilder og bevegelige bilder. Ved å akseptere disse generelle vilkårene og betingelsene, godtar du at bilder og videoer fra våre løp kan brukes av Järv Äventyr til markedsføringsformål på nettsider, i sosiale medier, i annonser og trykksaker. Du godtar også at Aventuros partnere i det aktuelle løpet vil bruke bilder og videoer fra løpet med det formål å markedsføre andre løp arrangert av Aventuro, uten å kreve noen spesiell kompensasjon. Du finner alltid samarbeidspartnere for det aktuelle løpet i bunnteksten nederst på løpets hjemmeside. Vennligst les om Aventuros behandling av personopplysninger her: https://jarvaventyr.se/integritetspolicy/.

Dersom du ikke ønsker å bli sett på bildet kan du gi oss beskjed på e-post: info@jarvaventyr.se. Skriv inn navn, startnummer og hvilket løp det refererer til. Vi tar hensyn til bilder hvor du tydelig kan identifiseres, men ikke massebilder hvor du er en av mange deltakere. Bildene slettes permanent i våre kanaler.

BETALING

Betaling og registrering for Järv Äventyr skjer hos Aventuros partner Raceid. Raceid lagrer aldri bankkontonummeret eller kredittkortnummeret ditt.

Når du legger inn bestillingen din, trekkes beløpet fra kontoen din når du bekrefter kjøpet. Som kunde har du plikt til å sørge for at det er penger på kontoen din på betalingstidspunktet. Dersom kontoen ikke har dekning eller om det av annen grunn ikke er mulig å ta ut pengene, går ikke bestillingen din igjennom.

ANNSVAR / FORCE MAJURE

Vi tar intet ansvar for skade som oppstår som følge av brudd på disse generelle vilkårene eller brudd på regler eller instruksjoner som gjelder for våre løp.

Ved å akseptere disse generelle vilkårene godtar du at du deltar på egen risiko i våre løp og at vi derfor ikke er ansvarlige for eventuelle skader som kan påføres deg ved å delta i løpet. Vi er ikke ansvarlige for skader som kan oppstå på klær eller teknisk utstyr som du har på deg under løpet. Vi er ikke ansvarlige for dine personlige eiendeler som tas med til løpet. Vi er ikke ansvarlige for verdisaker.

Aventuro er fritatt for ansvar i tilfelle naturkatastrofer, krig, myndighetsbeslutning eller annen lignende hendelse utenfor vår kontroll, som ikke med rimelighet kunne vært forutsett og som påvirker kjøp eller forpliktelser gjort av oss - for eksempel vår evne til å arrangere et løp .

Dersom et av våre løp blir avlyst på grunn av et arrangement utenfor vår kontroll eller av hensyn til deltakernes sikkerhet, har du ikke rett til å kreve refusjon av startkontingenten eller kreve annen kompensasjon fra Aventuro.

Når du deltar i løp utenfor hjemlandet ditt, bør du alltid sørge for at du har en forsikring som dekker eventuelle skader og medisinske utgifter her i landet.

TVISTER

Hvis du ikke er fornøyd med noen av våre løp, vennligst kontakt oss på info@jarvaventyr.se. Hvis du ikke er fornøyd i etterkant, kan du henvende deg til den generelle klagenemnda, Box 174, 101 23 Stockholm, eller til EU-kommisjonens nettbaserte tvisteløsningsplattform: http://ec.europa.eu/odr. Vi forplikter oss ikke til å delta i alternative tvisteløsningsprosedyrer, men vil ta endelig stilling til dette spørsmålet ved en eventuell tvist.

[elfsight_instagram_feed id="1"][/elfsight_instagram_feed]

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram