fbpx
00
dagar
kvar på Early Bird Ramsvik!
Läs mer

Sommaren i Åre - full av roliga aktiviteter för hela familjen

Startside | Sommaren i Åre - full av roliga aktiviteter för hela familjen

Sommaren i Åre är en underbar tid för äventyr och en aktiv semester. Om du tror att Åre går in i en sömnig period under sommaren och att det bara är under vintersäsongen som saker händer så har du fel. Under sommaren blir Åre verkligen ett eldorado för alla outdoor-entusiaster. Hela byn puttrar av aktivitet med restauranger och butiker och ett i det närmaste oändligt utbud av roliga friluftsaktiviteter man kan hitta på. Dessutom är naturen, utsikten och fjället makalöst vackert på sommaren. Om du letar efter saker att göra med din familj eller vänner så är Åre rätt ställe för dig. Här är några av de mest roliga aktiviteterna du kan prova på:

 

Testa downhillcykling eller trail med mountainbike

I Åre finns Skandinaviens största cykelpark. Det är nästintill ett måste att testa mountainbike när man är i Åre. Det finns verkligen cykling som passar för alla nivåer. Allt från de tuffaste svarta downhill-nedfarterna till enkel stigcykling som även de minsta barnen kan klara av. Har du inte testat stigcykling innan så kommer du bli förvånad över hur roligt det är! Välj bland 39 olika downhill leder eller välj området i Åre Björnen som är inriktat på cross country MTB, det vill säga cykling på stigar. I Björnen finns också roliga pump tracks och teknikbanor med broar och balanshinder att öva på. Oavsett om du är en erfaren cyklist eller bara vill ha en rolig utflykt med familjen så finns det cykling som passar dig. Dessutom finns det cykeluthyrning på flera ställen i byn för den som inte har sin egen cykel. Till sommaren utökar Åre med Stjärnliften en ny utvecklad cykellift som ger ännu mer kapacitet att komma upp till toppen med sin cykel.

Hisnande och rolig klätterpark i Åre Björnen

Klätterparken i Åre Björnen är den perfekta aktiviteten för de som älskar utmaningar. Dessutom utökar de med en ny bana i Klätterparken samt trädklättring till sommaren.   Aktiviteten är säker och lämplig för alla som gillar lite utmaningar. I klätterparken finns det 9 olika banor med varierande svårighetsgrad. Totalt finns det över 80 olika moment att testa på såsom armgång, lianer, hängbroar, klätterväggar och annat roligt. För de mindre barnen finns också en enklare klätterpark där de kan testa på några enklare moment på lägre höjd. Dessutom finns i anslutning till klätterparken möjlighet att testa på zipline. Välj mellan 11 st olika ziplines där den längsta är 62 meter och bjuder på en härlig åktur.

Forsränning på Åreälven för nybörjare till entusiaster

Om du vill ha lite fart och fläkt i sommar, prova rafting på Åreälven. Det finns forsränning för alla nivåer och det är bara att välja vilken nivå av utmaning du vill ha. Allt från de allra tuffaste forsarna med hisnande vattenfall och knixiga passager till lugnare turer på strömmen som passar för familjer. En garanterat blöt och häftig upplevelse!

 

Fisketur i någon av Åres vackra sjöar

Om du älskar att fiska så är Åre det perfekta stället för dig. Här finns många vackra sjöar och älvar som erbjuder fantastiska fiskemöjligheter. Boka en guide och lär dig allt du behöver veta om fiske i Åre. Testa dina färdigheter vid Åresjön, Helgesjön eller Indalsälven. Här finns goda chanser att fånga öring, röding, harr, gädda eller abborre. Glöm inte att köpa fiskekort. Lycka till!

Utflykter till vattenfall

Det är få saker i naturen som är så mäktiga som vattenfall. När man står nära ett vattenfall och hör hur vattnet dundrar ner från berget känner man sig liten och full av beundran för hur mäktigt det är. I Åretrakten finns Sveriges bästa möjligheter att besöka vattenfall. Tännforsen är Sveriges största och mäktigaste vattenfall. 60 meter brett, 48 meter högt och med ett flöde på ca 400 kubikmeter vatten per sekund är det en makalös upplevelse som inte får missas! Ristafallet är ett annat berömt vattenfall som ligger nära Åre. Här spelades filmen om Ronja Rövardotter in. Här går att komma riktigt nära för att verkligen känna vattnets kraft när det störtar ner från berget. Missa inte heller Tegeforsen som passar utmärkt för att bada i eller att hitta en skön sten att ta en fika på. 


Alla nyheter

Järv Äventyr logo

VÄLJ DITT ÄVENTYR

Järv Äventyr är 6 olika tävlingar på vackra platser i Sverige och Norge. Välj någon av destinationerna nedan för att läsa mer om tävlingen.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram