JÄRV ÄVENTYR
RAMSVIK

29 April -  30 April 2023

Ramsvikslandet är den perfekta platsen för Järv Äventyr! 
Ramsvik är vida känt för sin fantastiska miljö och är ett eldorado för alla som älskar storslagen Bohuslänsk natur.
Meld på ditt lag her
Kupering 2/5
Startside | Eventyr | Ramsvik

Meld på laget ditt tidlig for den beste prisen:

Ordinarie pris till 28/3

2 795 kr/lag

Sista chansen till 29/4

3 495 kr/lag

Järv Ramsvik by EQPE

Äventyrstävling under två aktiva dagar. 
Tillsammans med ditt lag får ni uppleva det finaste Bohuslän har att erbjuda. 
Till fots tar ni er fram över släta granithällar, genom skogar och upp på toppar med vidunderlig utsikt. Under färden löser ni kluriga uppdrag och hittar gömda skattkistor - alltid med mäktiga Skagerak vid er sida.
Välj mellan våra 3 startgrupper
KOMPIS | FAMILJ | JUNIOR
29 APRIL - 30 APRIL
14-80 ÅR

JÄRV KOMPIS

For alle som elsker eventyr

Oversikt
Avstand
Deltagere
Eventyrkonkurranse
 29 April - 30 April  
Start 10:00 | Ca 15 km stig per dag |
Upplev fantastiska Ramsvikslandets Naturreservat! Underbart varierande natur, mest till fots men med en avslutande kanottur över till Söö.
Tävlingen pågår under två dagar där ni som lag tillsammans genomför en rad olika kluriga uppdrag och letar gömda skatter för att ta er i mål tillsammans. Lagen brukar korsa mållinjen innan 14:00.
Rekommenderad yngsta ålder är 14 år.
Utstyr
Ferdigheter:
Avstand
Spring på de släta granitklipporna längs havet på den vackraste delen av Bohuslän. Terrängen är varierad och bjuder på en upplevelse för både kropp och själ.
Du kommer få uppleva det mesta och bästa från Ramsvikslandet. Stigarna är tämligen lättsprungna men på några ställen blir stigen både teknisk och brant.

Dag 1

14 km
1 km
7 st
6 stk

Dag 2

15 km
1 km
6 stk 
5 stk
Deltagere
Eventyret blir enda bedre når du deler det med venner og familie. Järv Kompis passer for venner, kollegaer og familie med barn.

Et lag består av 2-5 personer
Noen oppdrag blir vanskeligere med få deltakere, noen litt enklere. 4 personer er perfekt. 
Rekommenderad yngsta ålder är 14 år för Järv Kompis
29 APRIL - 30 APRIL
7-80 ÅR

JÄRV FAMILIE 

For den aktive familien

Oversikt
Avstand
Deltagere
Eventyrkonkurranse
29 April - 30 April
Start  11:00 |  Ca 10 km stig per dag |
Upplev fantastiska Ramsvikslandets Naturreservat! Fantastisk varierande natur, mest till fots men med en avslutande kanottur över till Söö.
Tävlingen pågår under två dagar där ni som lag tillsammans genomför en rad olika utmaningar och klurigheter, med hjälp av kartan ska ni hitta de gömda skattkistorna.  Tillsammans springer ni över mållinjen!
Lagene kommer i mål ca kl 14:00
Rekommenderad yngsta ålder är 7 år.
Utstyr
Ferdigheter:
Avstand
Spring/vandra på de släta granitklipporna längs havet på den vackraste delen av Bohuslän. Terrängen är varierad och bjuder på en upplevelse för både kropp och själ. 
Båda dagarna avslutas med en kanottur över till Söö
Ni kommer få uppleva det mesta och bästa från Ramsvikslandet. Stigarna är tämligen lättsprungna men på några ställen blir stigen både teknisk och brant.

Dag 1

9 km
1 km
6 stk 
5 stk

Dag 2

11 km
1 km
6 stk
5 stk
Deltagere
At barn kan mer enn de tror vet de fleste, men når man blir heiet på av barnet sitt på turen blir det desto tydligere! Man behøver ikke være en "sportsfamilie" for å delta, det er samarbeidet som er det magiske!

Et lag består av 2-5 personer
Noen oppdrag blir vanskeligere med få deltakere, noen litt enklere. 4 personer er perfekt. 
Vi rekommenderar att yngsta ålder är 7 år för Järv Familj, men vi har haft femåringar som klarat av Järv Familj i Ramsvik
29 APRIL - 30 APRIL
4-80 ÅR

JÄRV JUNIOR

För de yngsta äventyrarna

Oversikt
Avstand
Deltagere
START 
29 April - 30 April 
Start 11:30 | Ca 4 km stig per dag |
Tävlingen pågår under två dagar där ni som familj tillsammans letar skatter och utför kluriga uppdragen för att ta sig i mål tillsammans. 
Lagen brukar korsa mållinjen innan 13:00.
Hur ni kommer i mål kommer variera, med barnen på axlarna, med barnen ropandes på mållinjen efter sina flåsande föräldrar - alla sätt är rätt! Det enda gemensamma här är att alla har precis lika kul på vägen!
Utstyr
Ferdigheter:
Avstand
Vandra på de släta granitklipporna längs havet på den vackraste delen av Bohuslän. Terrängen är varierad och bjuder på en upplevelse för både kropp och själ. 
Utmed stigen ska ni hitta gömda skatter och utföra kluriga uppdrag. Njut av omgivningen och ta gärna en fika på en fin plats! Kanotpaddlingen över till Söö är frivillig, det finns även stabila trampbåtar att låna.

Dag 1

4 km
1 km
4 stk
 3 st

Dag 2

4 km
1 km
4 stk 
3 st
Deltagere
At barn kan mer enn de tror vet de fleste, men når man blir heiet på av barnet sitt på turen blir det desto tydligere! Man behøver ikke være en "sportsfamilie" for å delta, det er samarbeidet som er det magiske!

Et lag består av 2-5 personer
Vi rekommenderad yngsta ålder är 4 år för Järv Junior

Overnatting

Konkurransebyen

Ramsviks Stugby & Camping
För bästa upplevelsen av ert Järv Äventyr ska ni bo i tävlingsbyn på fyrstjärniga Ramsvik Stugby & Camping. Då bor ni precis vid havet i den vackra bohuslänska skärgården och har inte mer än 100 meter att gå till stranden, där starten går. Lika nära är det hem till stugan efter målgång, om ni inte stannar till på uteserveringen på vägen och njuter av en kall öl eller en god glass. De flesta Järvare bor på Ramsvik och ni kan umgås med era nya kompisar även efter dagens tävlingar.

Njut av omgivningarna från bryggan, ta en skön bastu och ett uppfriskande dopp i havet. Maten kan ni antingen äta i Ramsviks restaurang, på en av grillplatserna, eller tillaga i stugans kök. Sedan sover ni gott i någon av de 130 mysiga stugorna.

Specialerbjudande – Ramsvik bjuder på en extra natt!

Bo 3 nätter, betala för 2! Ramsvik bjuder på söndagsnatten vid bokning fredag-måndag 28/4-1/5.

Tips! Spendera den extra dagen på djurparken Nordens Ark, där ni faktiskt kan se en riktig Järv.

Mer informasjon

INFORMASJON OM KONKURRANSEN
BONUSINFO
Vilkår og betingelser

ETT JÄRV LAG

Et lag består av minst 2 personer og max 5 personer

Välj någon av våra tre startgrupper.

Järv Kompis | Ca 15 km stig per dag | Rekommenderad yngsta ålder 14 år |

Järv Familie Ca 9 km stig per dag | Rekommenderad yngsta ålder 7 år |

Järv Junior Ca 4 km stig  | Rekommenderad yngsta ålder 4 år | 

Hvilken startgruppe skal dere velge?

Hvis du er usikker på hvilken startgruppe du skal velge er det et godt tips å slå seg sammen med en annen familie eller kompisgjengen og dele dere opp i forskjellige startgrupper som passer for alderen. 

E.x Leif och Ulla har barnen Teo 5 år och Lilly 9 år, deras kompisar Olle och Lisa har barnen Viggo 8 år och Karin 5 år. Då anmäler de 2 lag i startgrupperna Familj och Junior och delar in deltagarna i laget så alla kan njuta av sitt äventyr!

Åldern på startgrupperna är rekommenderad ålder, ni känner era deltagares förmågor bäst. Tror ni att er femåring klarar av 9 km stig i två dagar så är det inga problem att anmäla sig i familje klassen.

Alla utmaningar är designade så att alla ii laget ska kunna bidra till lösningen.

Järv Ramsvik har inga maxtider! Ta den tid ni önskar ute på Ramsvikslandet, ta in omgivningen, stanna och ta en fika och njut av en fin dag tillsammans.

Järv  Ramsvik har svårighetsgrad medellätt. Inga förkunskaper behövs, alla normalt aktiva personer klarar två dagar i vackra Bohuslän.

 

 

 

 

 

HVILKET LAG VINNER?

Vi tänker att det viktigaste är att ha roligt på Järv Ramsvik, men när tävlingsvästen åker på kan tävlingshornen växa ut!

Järv  Ramsvik premierar dessa 4  kategorier:

 • Beste lagånd – det laget som samarbeider best
 • Beste med kart – det laget som fant flest skatter
 • Raskeste lag – de 3 lagene som hadde den raskeste tiden

Ved hvert oppdrag velger våre funksjonærer ut de lagene som samarbeider best og de lagene som løser opp oppdraget smartest.

Det finns ofta flera sätt att lösa ett uppdrag... Det kan vara smart att läsa uppdragskuvertet noga och ta lite tid för planering innan man tar sig an ett uppdrag!

Om flere lag finner like mange skatter, vinner laget med beste totaltid.

OBLIGATORISK UTSTYR

Dette må dere ha med dere:

 • 1 stk fulladet telefon
 • 1 stk Førstehjelp-pakke med bandasje og plaster
 • Energi; minst 400 kcal per lagmedlem (en sportbar innehåller ca 200 kcal) Alltså minst 2 bars (eller nötter, smörgåsar e.t.c) per lagmedlem
 • 2 liter vann

Dere kan fordele utstyret som dere vil, men det kan være en fordel at minst 2 deltagere har med ryggsekk.

MERK: Uten det obligatorisk utstyret får dere ikke tillatelse til å starte eventyret.

Smart å ta med:

 • Ekstra batteri/powerbank til telefonen
 • Snacks – smågodt holder energien og humøret oppe

 

UTSTYR

"Det finnes ikke dårlig vær... bare dårlig klær"!

For at opplevelsen av Järv Trysil skal bli best mulig bør dere kunne kle dere etter været. Det kan være lurt å pakke for all slags vær.

Sko:

Vi anbefaler tursko med godt grep. Underlaget er varierende og det kan bli glatt når det er vått. Dessuten er det fare for skader ved bruk av vanlige "asfaltsko" på de stiene dere skal jogge/gå på.

Ryggsekk:

Vi anbefaler at alle voksne deltagere bruker en ryggsekk for bruk på tur. Husk at dere bærer med dere all drikke og utstyr på hele turen.

Klær: 

Vi rekommenderar oömma träningskläder som torkar fort. Väldigt bra med vindjacka och regnbyxor, smart med extra tröja i ryggsäcken. Tunna handskar (typ trädgårdshandskar) kan vara bra vid utmaningarna.

Konkurranse vest:

Alle lag får konkurransevester til alle lagmedlemmene. Vesten skal alltid være synlig og som ytterste plagg under konkurransene.

Design deres egne vester! Har dere et kult lagnavn, eller vil skille dere ut med egen farger og lagnummer? Dere kan designe deres egne vester! Det nummeret dere da velger vil være låst og dere kan bruke vestene i alle fremtidige Järv Eventyr

Önskar ditt lag designa sina egna västar (lagnamn, lagnummer och färg på väst ) tillkommer en avgift på 200 sek per väst och beställs vid er anmälan till Järv Ramsvik.

Konkurransevesten skal leveres etter avsluttet konkurranse. En avgift på 200 kr pr vest faktureres hvis ikke vesten blir levert tilbake (gjelder ikke egen designet vest).

RUTER DAG 1

Järv Ramsvik är en lagtävling där ni Dag 1 tillsammans tillryggalägger ca 14/9/4 km stig  (beroende på vilken startgrupp ni valt). Efter ca varannan kilometer ska ni som lag utföra en utmaning eller klurighet.

Vi har även gömt ett antal skattkistor utmed stigen, med hjälp av kartan hittar ni skattkistorna.  I skattkistorna ligger det olika uppdrag, när ni har hittat en skattkista ska ni ta ett kort med ett uppdrag som skall utföras innan eller i samband med målgång.

Järv Äventyr är en tävling på tid, men det är lika mycket en upplevelse där det viktigaste är att ni som lag har roligt och njuter av ert äventyr. Vi har designat Järv Äventyr så att det är minst lika viktigt att vara klurig och samarbeta väl, än att vara snabb och stark. Under Järv Äventyr är det oftast en stor fördel att stanna upp, läsa instruktionerna i uppdragskuvertet noga och tänka till innan ni tar er an en uppgift.

Dag 1 startar för Järv Kompis och Järv Familj med en snabb rush på stranden innan ni kommer upp på stigen och får njuta av Klippornas rike. Här väntar strandängar, skogar och släta röda granitklippor med hänförande utsikt över havet. Efter Grosshamn och uppdrag 3 tar Järv Kompis vänster ned till Sotebonde medans Järv Familj fortsätter fram på grusvägen. Stigarna går ihop vid uppdrag 4 och fortsätter genom skogen mot Järv Arena.

När ni närmar er målet vid Järv Arena återstår bara en kort paddling över till Söö där ni skall hitta den gömda skatten. När ni har hittat skatten paddlar ni tillbaka till Järv Arena och springer i mål. (vid hårt väder stryker vi kanotpaddlingen, men misströsta inte kanotmomentet avslutar även dag 2)

Sträckorna är välsnitslade men det är bra att ha  kartan digitalt, så ni kan navigera med hjälp av er telefon.  På kartan finns markeringar på ett antal skatter, skatten ligger gömd inom en radie på 20 meter från pricken på kartan. Leta efter skatten under träd, i stenrösen och i  buskar. 

Järv Junior tar samma sträcka som Järv Kompis och Järv Familj men vänder tillbaka mot Järv Arena efter uppdrag 2.

Ca 4 km väldigt vacker och omväxlande stig. Kanotpaddlingen över till Söö är valfri för Järv Junior.

 

 

Preliminär karta, sträckorna och uppdragens placering kan kommas att ändras. 

 

 

 

 

RUTER DAG 2

Järv Ramsvik är en lagtävling där ni Dag 2 tillsammans tillrättalägger ca 15/11/4 km stig  (beroende på vilken startgrupp ni valt). Efter ca varannan kilometer ska ni som lag utföra en utmaning eller klurighet.

Vi har även gömt ett antal skattkistor utmed stigen, med hjälp av kartan hittar ni skattkistorna. I skattkistorna ligger det olika uppdrag, när ni har hittat en skattkista ska ni ta ett kort med ett uppdrag som skall utföras innan eller i samband med målgång.

Järv Äventyr är en tävling på tid, men det är lika mycket en upplevelse där det viktigaste är att ni som lag har roligt och njuter av ert äventyr. Vi har designat Järv Äventyr så att det är minst lika viktigt att vara klurig och samarbeta väl, än att vara snabb och stark. Under Järv Äventyr är det oftast en stor fördel att stanna upp, läsa instruktionerna i uppdragskuvertet noga och tänka till innan ni tar er an en uppgift.

Dag 2 startar för Järv Kompis och Järv Familj med ca 25 min båttur med Zitabåtarna från Järv Arena, genom vackra Sotekanalen till Tryggö.

Väl i land börjar dagens äventyr på stenkajen enligt bestämd startordning. 

Ni ska nu upp till  Kungen Tryggve, en mäktig vikinggrav från 963 e.Kr. Efter ert uppdrag på Tryggö väntar en vattenpassage innan ni är tillbaka på Ramsvikslandet igen. 

- Vid lågvatten kommer ni kunna passera någorlunda torrskodda, vid högvatten blir det blött om fötterna. Ett väldigt bra tips är att INTE ta av er skorna vid passagen.

Dels finns det vassa ostron, sjötulpaner och musslor som kan ge tråkiga skärsår, dels så torkar skor ganska snabbt! Då är det bättre att packa extra strumpor att byta till efter passagerna!

Nu väntar strandängar, skogar och släta röda granitklippor med hänförande utsikt över havet. Järv Kompis tar en fin tur bort till Fykan medans Järv Familj fortsätter  fram genom rullstenarna som istiden efterlämnat sig. Stigarna går snart ihop och fortsätter över ängar, genom skogar och över klipporna mot Järv Arena.

När ni närmar er målet vid Järv Arena återstår bara en kort paddling över till Söö där ni skall hitta den gömda skatten. När ni har hittat skatten paddlar ni tillbaka till Järv Arena och springer i mål. (vid hårt väder stryker vi kanotpaddlingen)

Sträckorna är välsnitslade men det är bra att ha  kartan digitalt, så ni kan navigera med hjälp av er telefon.  På kartan finns markeringar på ett antal skatter, skatten ligger gömd inom en radie på 20 meter från pricken på kartan. Leta efter skatten under träd, i stenrösen och i  buskar. 

Järv Junior stannar på norra delen av ramsvikslandet ca 4 km väldigt vacker och omväxlande stig med både skattletare och kluriga uppdrag.

Kanotpaddlingen över till Söö är valfri för Järv Junior.

SCHEMA JÄRV RAMSVIK 

FREDAGEN 28 April

16:00-19:00 Informasjonskontoret er åpent.

Här hämtar du ditt lags startpaket, ställer frågor , kollar kartor, byter namn på deltagare eller något annat som har med ditt äventyr på Ramsvik att göra.

For å hindre kø og trengsel på stien og ved de forskjellige oppdragene deler vi opp Järv Kompis og Järv Familie og de starter derfor på forskjellige tidspunkt. 

Startnummer 1-10 är i Start 1, 11-20 är i Start 2

LÖRDAG 29 April

JÄRV KOMPIS 

07:30 Informasjonskontoret åpner

08:45 Obligatorisk informasjonsmøte

 • 09:00 Start 1

12:00 Målgång. – Første lag kommer i mål.

JÄRV FAMILIE

07:30 Informasjonskontoret åpner

09:15 Obligatorisk informasjonsmøte

 • 09:30 Start 1
 • 09:45 Start 2
 • 10:00 Start 3
 • 10:15  Start 4
 • 10:30 Start 5
 • 10:45 Start 6

12:00 Målgång. – Første lag kommer i mål.

JÄRV JUNIOR

07:30 Informasjonskontoret åpner

12:00 Obligatorisk informasjonsmøte

12:15 Start Järv Junior

15:00-17:00 ETTER JÄRV, underholdning og en liten premieutdeling

16:00 Liten premieutdeling. Vi utroper dagens beste lag, beste målgang, gjennomgår smarteste løsning på oppdragene og nyter en herlig dag.

22:00 Rett i bingen. En god natt søvn er beste oppladning.

SÖNDAGEN  30 April

07:30 Informasjonskontoret er åpent.

JÄRV KOMPIS 

07:30 Informasjonskontoret åpner

08:00 Obligatorisk informasjonsmøte

 • 08:15  Avgång båt för Start 1  - Start 09:15

12:00 Målgång. – Første lag kommer i mål.

JÄRV FAMILIE

07:30 Informasjonskontoret åpner

08:30 Obligatorisk informasjonsmøte

 • 09:10 Avgång båt för Start 1 - Start 09:45
 • 09:10 Avgång båt för Start 2 - Start 10:00
 • 10:00 Avgång båt för Start 3 - Start 10:45
 • 10:00 Avgång båt för Start 4 - Start 11:00
 • 10:50 Avgång båt för Start 5 - Start 11:30
 • 10:50 Avgång båt för Start 6 - Start 11:45

13:00 Målgang. – Første lag kommer i mål.

JÄRV JUNIOR

08:00 Informasjonskontoret åpner

11:00 Obligatorisk informasjonsmøte

11:15 Start Järv Junior

13:00 Målgång. -Kramkalas och rövarhistorier

16:00 Prisutdelning. Vi hyllar alla kämpande deltagare och premierar de vinnande lagen. Jublar för de lag som vunnit specialpriserna.

JÄRV ARENA

Ved Ramsviks Stugby & Camping hittar du  Järv Arena.

Vid Järv Arenan är det både  både start och målgång. Härifrån avgår Zitabåtarna som tar Järv Kompis och Järv Familj till start dag 2 .

Ved arenaen skaper vi feststemning – musikk – speaker og jubel fra publikum gir ekstra energi ved start og målgang.

Ved mål finner du vår energi stasjon fylt med bananer, fantastiske kanelboller, kaffe, energidrikk og energibarer. Perfekt å fylle på i kroppen etter en herlig dag med eventyr.

Vi bruker ikke engangsservice! 

Har du ikke kopper og kar kan du kjøpe det av oss ved arenaen.

Vid arenan finns tillgång till toaletter, duschar, vattenpåfyllning och väldig salta bad.

Restaurangen är öppen hela dagen, här kan ni äta lunch och stilla glass-suget!

Lørdag kl 15:00-17:00 har resturanten After Järv med underholdning og Järvs "lille premieutdelig"

OMGIVNING

Ramsvikslandet – Klippornas Rike!

Ramsvikslandets naturreservat kallas ibland Klippornas Rike, vilket är enkelt att förstå. Den röda bohusgraniten blandas här med andra, yngre bergarter. I norra delen av Ramsvik, på Öberg, kan du uppleva ett fantastiskt landskap med de vackert röda och släta granitklipporna. Havet bjuder på salt vatten, slätslipade granithällar och små öar med gräsängar och trånga passager i inomskärs skyddade vikar, men även den berömda Sotekanlen. Sotekanalen anlades för att skapa en skyddad led innanför den mycket olycksdrabbade Sotefjorden. Kanalbygget påbörjades 1931 och invigdes 1935 av kronprins Gustaf Adolf och används nu flitigt av fritidsbåtar och sjöfarten.

Mer info om vackra Bohuslän

PARKERING

Alla som bor på Ramsviks stugby har egen parkering i närheten av er stuga.

I det fall ni inte bor på Ramsvik, finns det ett begränsat antal betalparkeringar i närheten.

Det finns även ett antal gratisparkeringar på Ramsvikslandet, men då med ca 2-3 km promenad till Järv Arena och Ramsviks Stugby.

 

HOLDBARHET

Järv Äventyr värnar självklart om miljö och vår vackra natur. Vi gör allt vi kan för att minimera vårt fotavtryck. Bland mycket vi gör för att minska vår miljöpåverkan, är att minimera engångsmaterial.

Alt det vi serverer er økologisk og helst produsert lokalt. Vi setter krav til våre samarbeidspartnere og ønsker at de også skal servere både økologis og lokal produsert mat.

Utstyret vi bruker er laget av mest mulig gjennvunnet materialer og vi forsøker å lage materialer som kan brukes mange ganger og i flere år. Järv Eventyr rydder alltid opp etter oss i naturen – vi setter ikke spor etter oss.

Du og ditt lag blir diskvalifisert om dere kaster søppel i naturen eller ødelegger miljøet vi befinner oss i!

Ramsvik Stugby & Camping byggde år 2019 turistsveriges största solcellsanläggning, och är därmed självförsörjande på el på årsbasis. Här kan ni läsa mer om Ramsviks hållbarhetsarbete: https://www.ramsvik.nu/pa-ramsvik/hallbar-utveckling-pa-ramsvik/

SERVICE I RAMSVIK

Ramsvik Stugby & Camping erbjuder:
 

SLIK FINNER DU FREM

 

Kör på E6. Tag av mot Smögen (avfart nr 101, ca 10 mil norr om Göteborg). Följ alla skyltar mot Smögen. När ni har 7 km kvar till Smögen, tag av höger mot Ramsvik. Kör över bron, tag höger efter bron. Efter ca 2 km ligger Ramsvik Stugby & Camping på höger sida.

Avstånd

Hunnebostrand 8 km, Smögen 11 km, Kungshamn 11 km, Grebbestad 46 km, Strömstad 80 km, Göteborg 140 km, Malmö 404 km, Stockholm 500 km.

Kommunikationer

Till Ramsvik tar du dig enklast med bil. Närmaste busshållplats ligger 5 km från stugbyn.

SOM REGEL

Dessa allmänna villkor (”Allmänna Villkor”) gäller för lopp arrangerade av Aventuro. Med benämningarna ”Aventuro”, ”vi”, vår”, ”vårt” och ”oss” “Järv Äventyr” ” Järv Familj” menas Aventuro AB, org. nr VAT No. SE559298691201, Lilleby Höjd 21, 42354 Torslanda, Sweden.. Med ”lopp” menas tävlingar samt andra typer av event.

Gjennom at du melder deg på noen av våre løp godkjenner du våre gjellende Allmene Vilkår. Hvis du melder på en annen person enn deg selv er du ansvarlig for at denne personen har tatt del i og følger våre vilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre og oppdatere alle vilkår.

For å delt i noen av våre løp må du ha oppnådd en hvis alder. Aldersgrensene oppgis ved ved hvert enkelt løp. Er du yngre enn 18 år ved booking av et av våre løp må du ha skriftlig tillatelse fra en myndig person.

Noter at det finnes en tidsbegrensning for gjennomføringen av våre løp og du er medviten om og aksepterer at vi derfor kan avslutte ditt løp innen du har gått i mål. Informasjon om dette er beskrevet i de aktuelle løpene.

Vi gjør alt vi kan for at du til en hver tid skal være oppdatert på nødvendig informasjon. Vi reserverer oss for at det kan være feil i informasjonen du mottar. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i eller av løpet hvis vi finner det nødvendig.

TILBAKEBETALING OG ANGRERETT

Registreringen er bindene og vi tilbakebetaler ingen startavgift ved skade eller sykdom.

Er tilbyr derimot muligheten til å flytte din startplass (mot fremvisning av legeerklæring) til en annen av Järv konkurransene som blir avholdt innen 12 mnd fra den datoen du skulle ha deltatt.

Om du har forsikringen "Startklar" kan du derimot få din startavgift etterbetalt ved sykdom, skade eller graviditet som medfører at du ikke kan delta. i "Startklar" inngår også en ulykkeforsikring som gjelder under løpet og under reisen til og fra. Les mer om "Startklar"

Järv Eventyr etterbetaler ikke startavgiften, for evt skader eller noen form for kompensasjon hvis løpene våre blir innstilt.

Men om Järv Eventyr blir innstilt på grunn av en hendelse dom for eksempel covid-19 tilbys du full etterbetaling av startavgiften. Du kan derimot ikke kreve annen erstatning fra Järv Eventyr (Aventuro AB) i forhold til dette. Det blir ikke gitt erstatning ved økonomiske tap ved leie av bolig eller reise. For dette må du kontakte til forsikringsselskap.

BYTTE AV DELTKERNAVN

Påmelding til Järv Eventyr skjer lagvis. Vi tilbyr muligheten til å bytte deltakernavn på lag lagmedlemmene. Bytte av deltakernavn kan gjøres gratis. Den som vil bytte deltakernavn på sitt lag må selv finne en erstatter.

Merk at det kun er mulig å endre deltakernavn i laget til og med 10 dager før løpet skal gjennomføres, eller dagen før påmeldingen stenger, avhengig av hva som kommer først. For å foreta navneendring eller få mer informasjon om hvordan navneendringen skjer, vennligst kontakt oss på info@jarvaventyr.se.

Når det er mindre enn 10 dager igjen til løpet, godkjenner vi ikke endringer i navn på påmeldingen. Vi vil da henvise deg til ditt forsikringsselskap for eventuell refusjon av påmeldingsavgiften dersom du ikke kan delta.

PERSONLIG INFORMASJON

Ved å akseptere disse generelle vilkårene godtar du at navn, fødselsdato, klubb, by og nasjonalitet vil bli publisert i våre start- og resultatlister. Du som av personlige årsaker ikke ønsker å bli sett i start- eller resultatlister kan gi oss beskjed på e-post: info@jarvaventyr.se.

Når du melder deg på et av våre løp, behandler vi dine personopplysninger. Vi ber deg lese om Aventuros behandling av personopplysninger her: https://jarvaventyr.se/integritetspolicy/

For å fullføre påmeldingen til våre løp må du legge inn informasjon i alle felt som er obligatoriske ved påmelding. Vi trenger din korrekte e-postadresse for å sende påmeldingsbekreftelse, startbevis og annen relevant informasjon vedrørende løpene. 

Din e-postadresse brukes, dersom du har godkjent dette, til å sende ut nyhetsbrev fra Järv Äventyr, med vekt på arrangementene vi arrangerer. Du kan når som helst melde deg av disse ved å kontakte vår kundeservice på info@jarvaventyr.se eller klikke på avmeldingslenken i utsendelsene.

MARKEDSFØRING OG FOTOGRAFERING

Vi kommer att ha fotografer på plats vid Järv Äventyr som tar både stillbilder och rörlig bild. Genom att godkänna dessa Allmänna Villkor samtycker du till att bilder och filmer från våra lopp kan komma att användas av Järv Äventyr och våra externa partners i marknadsföringssyfte på hemsidor, i sociala medier, i annonser, pressreleaser och trycksaker. Du samtycker också till att Aventuro´s samarbetspartners vid aktuellt lopp använder bilder och filmer från loppet i syfte att marknadsföra andra av Aventuro arrangerade lopp, utan att du ställer krav om särskild ersättning. Samarbetspartners för aktuellt lopp hittar du alltid i sidfoten längst ner på loppets hemsida. Läs gärna om Aventuros behandling av personuppgifter här: https://jarvaventyr.se/integritetspolicy/.

Dersom du ikke ønsker å bli sett på bildet kan du gi oss beskjed på e-post: info@jarvaventyr.se. Skriv inn navn, startnummer og hvilket løp det refererer til. Vi tar hensyn til bilder hvor du tydelig kan identifiseres, men ikke massebilder hvor du er en av mange deltakere. Bildene slettes permanent i våre kanaler.

BETALING

Betaling og registrering for Järv Äventyr skjer hos Aventuros partner Raceid. Raceid lagrer aldri bankkontonummeret eller kredittkortnummeret ditt.

Når du legger inn bestillingen din, trekkes beløpet fra kontoen din når du bekrefter kjøpet. Som kunde har du plikt til å sørge for at det er penger på kontoen din på betalingstidspunktet. Dersom kontoen ikke har dekning eller om det av annen grunn ikke er mulig å ta ut pengene, går ikke bestillingen din igjennom.

ANNSVAR / FORCE MAJURE

Vi tar intet ansvar for skade som oppstår som følge av brudd på disse generelle vilkårene eller brudd på regler eller instruksjoner som gjelder for våre løp.

Ved å akseptere disse generelle vilkårene godtar du at du deltar på egen risiko i våre løp og at vi derfor ikke er ansvarlige for eventuelle skader som kan påføres deg ved å delta i løpet. Vi er ikke ansvarlige for skader som kan oppstå på klær eller teknisk utstyr som du har på deg under løpet. Vi er ikke ansvarlige for dine personlige eiendeler som tas med til løpet. Vi er ikke ansvarlige for verdisaker.

Aventuro er fritatt for ansvar i tilfelle naturkatastrofer, krig, myndighetsbeslutning eller annen lignende hendelse utenfor vår kontroll, som ikke med rimelighet kunne vært forutsett og som påvirker kjøp eller forpliktelser gjort av oss - for eksempel vår evne til å arrangere et løp .

Dersom et av våre løp blir avlyst på grunn av et arrangement utenfor vår kontroll eller av hensyn til deltakernes sikkerhet, har du ikke rett til å kreve refusjon av startkontingenten eller kreve annen kompensasjon fra Aventuro.

Når du deltar i løp utenfor hjemlandet ditt, bør du alltid sørge for at du har en forsikring som dekker eventuelle skader og medisinske utgifter her i landet.

TVISTER

Hvis du ikke er fornøyd med noen av våre løp, vennligst kontakt oss på info@jarvaventyr.se. Hvis du ikke er fornøyd i etterkant, kan du henvende deg til den generelle klagenemnda, Box 174, 101 23 Stockholm, eller til EU-kommisjonens nettbaserte tvisteløsningsplattform: http://ec.europa.eu/odr. Vi forplikter oss ikke til å delta i alternative tvisteløsningsprosedyrer, men vil ta endelig stilling til dette spørsmålet ved en eventuell tvist.

Meld på ditt lag her

Tidligere konkurranser

JÄRV RAMSVIK 2022

Sista helgen i april utforskade 77 lag Ramsvikslandet! 
I vackert vårväder kämpade 70+ damer sida vid sida med 5 åringar, de letade skatter, utförde kluriga uppdrag och njöt av vackra Ramsvikslandet. Till och med truliga tonåringar sa att de ville komma tillbaka 2023!

Dette fortalte våre flotte deltakere:

"Att det var ett familjeäventyr som vi kunde göra tillsammans. Lagom avstånd mellan aktiviteterna/uppdragen. Man kunde göra det på sin egen nivå och i sin egen takt"
"Gemensam aktivitet som alla gillar. Både barn och vuxna. Det är ont om sådana."
"Den härliga atmosfären och att det var utmanande. Inte en rak asfaltsvägen el grusväg utan klippor och skogsstig. Kändes som en swimrunlöpning utan simning. Kul att få pusha barnen (8,11 år) lagom mycket och visa fantastisk miljö. "

#jarvaventyr

Titelsponsor

Huvudsponsorer
cross
nb_NO
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram