JÄRV ÄVENTYR
RAMSVIK

27 April -  28 April 2024

Ramsvikslandet är den perfekta platsen för Järv Äventyr! 
Ramsvik är vida känt för sin fantastiska miljö och är ett eldorado för alla som älskar storslagen Bohuslänsk natur.
Meld på ditt lag her
Kupering 2/5
Startside | Eventyr | Ramsvik

Meld på laget ditt tidlig for den beste prisen:

Early bird pris till 31/12

2 495 kr/lag

Ordinarie pris till 28/3

2 995 kr/lag

Sista chansen till 29/4

3 495 kr/lag

Järv Ramsvik by EQPE

Äventyrstävling under två aktiva dagar. 
Tillsammans med ditt lag får ni uppleva det finaste Bohuslän har att erbjuda. 
Till fots tar ni er fram över släta granithällar, genom skogar och upp på toppar med vidunderlig utsikt. Under färden löser ni kluriga uppdrag och hittar gömda skattkistor - alltid med mäktiga Skagerak vid er sida.
Välj mellan våra 3 startgrupper
KOMPIS | FAMILJ | JUNIOR
27 APRIL - 28 APRIL
14-80 ÅR

JÄRV KOMPIS

For alle som elsker eventyr

Oversikt
Avstand
Deltagere
Eventyrkonkurranse
 27 April - 28 April  
Start 09:00 | Ca 15 km stig per dag |
Upplev fantastiska Ramsvikslandets Naturreservat! Underbart varierande natur, mest till fots men med en avslutande kanottur över till Söö.
Tävlingen pågår under två dagar där ni som lag tillsammans genomför en rad olika kluriga uppdrag och letar gömda skatter för att ta er i mål tillsammans. Lagen brukar korsa mållinjen innan 14:00.
Rekommenderad yngsta ålder är 14 år.
Utstyr
Ferdigheter:
Avstand
Spring på de släta granitklipporna längs havet på den vackraste delen av Bohuslän. Terrängen är varierad och bjuder på en upplevelse för både kropp och själ.
Du kommer få uppleva det mesta och bästa från Ramsvikslandet. Stigarna är tämligen lättsprungna men på några ställen blir stigen både teknisk och brant.

Dag 1

14 km
1 km
7 st
6 stk

Dag 2

15 km
1 km
6 stk 
5 stk
Deltagere
Eventyret blir enda bedre når du deler det med venner og familie. Järv Kompis passer for venner, kollegaer og familie med barn.

Et lag består av 2-5 personer
Noen oppdrag blir vanskeligere med få deltakere, noen litt enklere. 4 personer er perfekt. 
Rekommenderad yngsta ålder är 14 år för Järv Kompis
27 APRIL - 28 APRIL
7-80 ÅR

JÄRV FAMILIE 

For den aktive familien

Oversikt
Avstand
Deltagere
Eventyrkonkurranse
27 April - 28 April
Start  09:00 |  Ca 10 km stig per dag |
Upplev fantastiska Ramsvikslandets Naturreservat! Fantastisk varierande natur, mest till fots men med en avslutande kanottur över till Söö.
Tävlingen pågår under två dagar där ni som lag tillsammans genomför en rad olika utmaningar och klurigheter, med hjälp av kartan ska ni hitta de gömda skattkistorna.  Tillsammans springer ni över mållinjen!
Lagene kommer i mål ca kl 14:00
Rekommenderad yngsta ålder är 7 år.
Utstyr
Ferdigheter:
Avstand
Spring/vandra på de släta granitklipporna längs havet på den vackraste delen av Bohuslän. Terrängen är varierad och bjuder på en upplevelse för både kropp och själ. 
Båda dagarna avslutas med en kanottur över till Söö
Ni kommer få uppleva det mesta och bästa från Ramsvikslandet. Stigarna är tämligen lättsprungna men på några ställen blir stigen både teknisk och brant.

Dag 1

9 km
1 km
6 stk 
5 stk

Dag 2

11 km
1 km
6 stk
5 stk
Deltagere
At barn kan mer enn de tror vet de fleste, men når man blir heiet på av barnet sitt på turen blir det desto tydligere! Man behøver ikke være en "sportsfamilie" for å delta, det er samarbeidet som er det magiske!

Et lag består av 2-5 personer
Noen oppdrag blir vanskeligere med få deltakere, noen litt enklere. 4 personer er perfekt. 
Vi rekommenderar att yngsta ålder är 7 år för Järv Familj, men vi har haft femåringar som klarat av Järv Familj i Ramsvik
27 APRIL - 28 APRIL
4-80 ÅR

JÄRV JUNIOR

För de yngsta äventyrarna

Oversikt
Avstand
Deltagere
START 
27 April - 28 April 
Start 11:00 | Ca 4 km stig per dag |
Tävlingen pågår under två dagar där ni som familj tillsammans letar skatter och utför kluriga uppdragen för att ta sig i mål tillsammans. 
Lagen brukar korsa mållinjen innan 13:00.
Hur ni kommer i mål kommer variera, med barnen på axlarna, med barnen ropandes på mållinjen efter sina flåsande föräldrar - alla sätt är rätt! Det enda gemensamma här är att alla har precis lika kul på vägen!
Utstyr
Ferdigheter:
Avstand
Vandra på de släta granitklipporna längs havet på den vackraste delen av Bohuslän. Terrängen är varierad och bjuder på en upplevelse för både kropp och själ. 
Utmed stigen ska ni hitta gömda skatter och utföra kluriga uppdrag. Njut av omgivningen och ta gärna en fika på en fin plats! Kanotpaddlingen över till Söö är frivillig, det finns även stabila trampbåtar att låna.

Dag 1

4 km
1 km
4 stk
 3 st

Dag 2

4 km
1 km
4 stk 
3 st
Deltagere
At barn kan mer enn de tror vet de fleste, men når man blir heiet på av barnet sitt på turen blir det desto tydligere! Man behøver ikke være en "sportsfamilie" for å delta, det er samarbeidet som er det magiske!

Et lag består av 2-5 personer
Vi rekommenderad yngsta ålder är 4 år för Järv Junior

Overnatting

Konkurransebyen

Ramsviks Stugby & Camping
För bästa upplevelsen av ert Järv Äventyr ska ni bo i tävlingsbyn på fyrstjärniga Ramsvik Stugby & Camping. Då bor ni precis vid havet i den vackra bohuslänska skärgården och har inte mer än 100 meter att gå till stranden, där starten går. Lika nära är det hem till stugan efter målgång, om ni inte stannar till på uteserveringen på vägen och njuter av en kall öl eller en god glass. De flesta Järvare bor på Ramsvik och ni kan umgås med era nya kompisar även efter dagens tävlingar.

Njut av omgivningarna från bryggan, ta en skön bastu och ett uppfriskande dopp i havet. Maten kan ni antingen äta i Ramsviks restaurang, på en av grillplatserna, eller tillaga i stugans kök. Sedan sover ni gott i någon av de 130 mysiga stugorna.

Mer informasjon

INFORMASJON OM KONKURRANSEN
BONUSINFO

ETT JÄRV LAG

Et lag består av minst 2 personer og max 5 personer

Välj någon av våra tre startgrupper.

Järv Kompis | Ca 15 km stig per dag | Rekommenderad yngsta ålder 14 år |

Järv Familie Ca 9 km stig per dag | Rekommenderad yngsta ålder 7 år |

Järv Junior Ca 4 km stig  | Rekommenderad yngsta ålder 4 år | 

Hvilken startgruppe skal dere velge?

Hvis du er usikker på hvilken startgruppe du skal velge er det et godt tips å slå seg sammen med en annen familie eller kompisgjengen og dele dere opp i forskjellige startgrupper som passer for alderen. 

E.x Leif och Ulla har barnen Teo 5 år och Lilly 9 år, deras kompisar Olle och Lisa har barnen Viggo 8 år och Karin 5 år. Då anmäler de 2 lag i startgrupperna Familj och Junior och delar in deltagarna i laget så alla kan njuta av sitt äventyr!

Åldern på startgrupperna är rekommenderad ålder, ni känner era deltagares förmågor bäst. Tror ni att er femåring klarar av 9 km stig i två dagar så är det inga problem att anmäla sig i familje klassen.

Alle utfordringene er designet for at alle på laget skal kunne bidra til å finne løsningen.

Järv Ramsvik har inga maxtider! Ta den tid ni önskar ute på Ramsvikslandet, ta in omgivningen, stanna och ta en fika och njut av en fin dag tillsammans.

Järv  Ramsvik har svårighetsgrad medellätt. Inga förkunskaper behövs, alla normalt aktiva personer klarar två dagar i vackra Bohuslän.

 

 

 

 

 

HVILKET LAG VINNER?

Vi tänker att det viktigaste är att ha roligt på Järv Ramsvik, men när tävlingsvästen åker på kan tävlingshornen växa ut!

Järv  Ramsvik premierar dessa 3  kategorier:

 • Beste lagånd – det laget som samarbeider best
 • Beste med kart – det laget som fant flest skatter
 • Raskeste lag – de 3 lagene som hadde den raskeste tiden

Vid varje uppdrag väljer våra funktionärer ut de lag som samarbetar bäst.

Det finns ofta flera sätt att lösa ett uppdrag... Det kan vara smart att läsa uppdragskuvertet noga och ta lite tid för planering innan man tar sig an ett uppdrag!

Om flere lag finner like mange skatter, vinner laget med beste totaltid.

OBLIGATORISK UTSTYR

Dette må dere ha med dere:

 • 1 stk fulladet telefon
 • 1 stk Førstehjelp-pakke med bandasje og plaster
 • Energi: Förslagsvis 400 kcal per lagmedlem (en sportbar innehåller ca 200 kcal) Alltså minst 2 bars (eller nötter, smörgåsar e.t.c) per lagmedlem
 • 2 liter vann

Dere kan fordele utstyret som dere vil, men det kan være en fordel at minst 2 deltagere har med ryggsekk.

Smart å ta med:

 • Ekstra batteri/powerbank til telefonen
 • Snacks – smågodt holder energien og humøret oppe

UTSTYR

"Det finnes ikke dårlig vær... bare dårlig klær"!

For at opplevelsen av Järv Trysil skal bli best mulig bør dere kunne kle dere etter været. Det kan være lurt å pakke for all slags vær.

Sko:

Vi anbefaler tursko med godt grep. Underlaget er varierende og det kan bli glatt når det er vått. Dessuten er det fare for skader ved bruk av vanlige "asfaltsko" på de stiene dere skal jogge/gå på.

Ryggsekk:

Vi anbefaler at alle voksne deltagere bruker en ryggsekk for bruk på tur. Husk at dere bærer med dere all drikke og utstyr på hele turen.

Klær: 

Vi rekommenderar oömma träningskläder som torkar fort. Väldigt bra med vindjacka och regnbyxor, smart med extra tröja i ryggsäcken. Tunna handskar (typ trädgårdshandskar) kan vara bra vid utmaningarna.

Konkurranse vest:

Alla lag får tävlingsvästar till alla lagmedlemmar. Tävlingsvästen ska bäras av lagmedlemmarna då de utövar sin/sina sträckor. Tävlingsvästen ska alltid bäras fullt synlig, alltid som yttersta plagget när deltagare tävlar. Tävlingsvästen ska återlämnas efter avslutad tävling, en straffavgift på 200 kr per väst påläggs laget om västarna inte återlämnas.

RUTER DAG 1

Järv Ramsvik är en lagtävling där ni Dag 1 tillsammans tillryggalägger ca 14/9/4 km stig  (beroende på vilken startgrupp ni valt). Efter ca varannan kilometer ska ni som lag utföra en utmaning eller klurighet.

Vi har även gömt ett antal skattkistor utmed stigen, med hjälp av kartan hittar ni skattkistorna.  I skattkistorna ligger det olika uppdrag, när ni har hittat en skattkista ska ni ta ett kort med ett uppdrag som skall utföras innan eller i samband med målgång.

Järv Äventyr är en tävling på tid, men det är lika mycket en upplevelse där det viktigaste är att ni som lag har roligt och njuter av ert äventyr. Vi har designat Järv Äventyr så att det är minst lika viktigt att vara klurig och samarbeta väl, än att vara snabb och stark. Under Järv Äventyr är det oftast en stor fördel att stanna upp, läsa instruktionerna i uppdragskuvertet noga och tänka till innan ni tar er an en uppgift.

Dag 1 startar för Järv Kompis och Järv Familj med en snabb rush på stranden innan ni kommer upp på stigen och får njuta av Klippornas rike. Här väntar strandängar, skogar och släta röda granitklippor med hänförande utsikt över havet. 

När ni närmar er målet vid Järv Arena återstår bara en kort paddling över till Söö där ni skall hitta den gömda skatten eller utföra ett uppdrag. När ni är klara paddlar ni tillbaka till Järv Arena och springer i mål. (vid hårt väder stryker vi kanotpaddlingen, men misströsta inte kanotmomentet avslutar även dag 2)

Sträckorna är välsnitslade men det är bra att ha  kartan digitalt, så ni kan navigera med hjälp av er telefon.  På kartan finns markeringar på ett antal skatter, skatten ligger gömd inom en radie på 20 meter från pricken på kartan. Leta efter skatten under träd, i stenrösen och i  buskar. 

Järv Junior tar samma sträcka som Järv Kompis och Järv Familj men vänder tillbaka mot Järv Arena tidigare.

Ca 4 km väldigt vacker och omväxlande stig. Kanotpaddlingen över till Söö är valfri för Järv Junior.

 

 

Preliminär karta, sträckorna och uppdragens placering kan kommas att ändras. 

 

 

 

 

RUTER DAG 2

Järv Ramsvik är en lagtävling där ni Dag 2 tillsammans skall ta er ca 14/10/4 km  (beroende på vilken startgrupp ni valt). Efter ca varannan kilometer ska ni som lag utföra en utmaning eller klurighet.

Vi har även gömt ett antal skattkistor utmed stigen, med hjälp av kartan hittar ni skattkistorna. I skattkistorna ligger det olika uppdrag, när ni har hittat en skattkista ska ni ta ett kort med ett uppdrag som skall utföras innan eller i samband med målgång.

Järv Äventyr är en tävling på tid, men det är lika mycket en upplevelse där det viktigaste är att ni som lag har roligt och njuter av ert äventyr. Vi har designat Järv Äventyr så att det är minst lika viktigt att vara klurig och samarbeta väl, än att vara snabb och stark. Under Järv Äventyr är det oftast en stor fördel att stanna upp, läsa instruktionerna i uppdragskuvertet noga och tänka till innan ni tar er an en uppgift.

Dag 2 startar för Järv Kompis och Järv Familj med en kort busstur från Järv Arena. Starten går sedan på södra Ramsviklandet och det är uppgift att ta er tillbaka till mål.

Nu väntar strandängar, skogar och släta röda granitklippor med hänförande utsikt över havet. Järv Kompis tar en fin tur bort till Fykan medans Järv Familj fortsätter  fram genom rullstenarna som istiden efterlämnat sig. Stigarna går snart ihop och fortsätter över ängar, genom skogar och över klipporna mot Järv Arena.

När ni närmar er målet vid Järv Arena återstår bara en kort paddling över till Söö där ni skall hitta den gömda skatten. När ni har hittat skatten paddlar ni tillbaka till Järv Arena och springer i mål. (vid hårt väder stryker vi kanotpaddlingen)

Sträckorna är välsnitslade men det är bra att ha  kartan digitalt, så ni kan navigera med hjälp av er telefon.  På kartan finns markeringar på ett antal skatter, skatten ligger gömd inom en radie på 20 meter från pricken på kartan. Leta efter skatten under träd, i stenrösen och i  buskar. 

Järv Junior stannar på norra delen av ramsvikslandet ca 4 km väldigt vacker och omväxlande stig med både skattletare och kluriga uppdrag.

Kanotpaddlingen över till Söö är valfri för Järv Junior.

SCHEMA JÄRV RAMSVIK 

FREDAGEN 26 April

16:00-19:00 Informasjonskontoret er åpent.

Här hämtar du ditt lags startpaket, ställer frågor , kollar kartor, byter namn på deltagare eller något annat som har med ditt äventyr på Ramsvik att göra.

För att förhindra trängsel på stigen och vid uppdragen har vi delat upp lagen i olika starter! 

Viktigt! Var på plats minst 15 minuter innan din start!

 

LÖRDAG 27 April

07:30 Informasjonskontoret åpner

 • 09:00 Start 1
 • 09:15 Start 2
 • 09:30 Start 3
 • 09:45 Start 4
 • 10:00 Start 5
 • 10:15  Start 6
 • 10:30 Start 7
 • 10:45 Start 8
 • 11:00 Start 9
 • 11:15 Start 10
 • 11:30 Start 11
 • 11:45 Start 12
 • 12:00 Start 13

Viktigt! Var på plats minst 15 minuter innan din start!

15:00-17:00 ETTER JÄRV, underhållning och lilla prisutdelningen. Vi uppmärksammar dagens bästa lag, korar smartaste lösning på ett uppdrag, roligaste målgång och larvar oss lite grann

22:00 Rett i bingen. En god natt søvn er beste oppladning.

 

SÖNDAGEN  28 April

07:30 Informasjonskontoret åpner

Första bussen till starten avgår 08.30 och därefter cirka var 15:e minut. Viktigt! Var på startplatsen minst 15 minuter innan din start! Ni ansvarar själva för att ta bussen för komma i tid till er start. 

 • 09:00 Start 1
 • 09:15 Start 2
 • 09:30 Start 3
 • 09:45 Start 4
 • 10:00 Start 5
 • 10:15 Start 6
 • 10:30 Start 7
 • 10:45  Start 8
 • 11:00 Start 9
 • 11:15 Start 10
 • 11:30 Start 11
 • 11:45 Start 12
 • 12:00 Start 13

 

Prisutdelning.

När alla lag har kommit i mål firar vi segrarna med en prisutdelning. Vi hyllar alla kämpande deltagare och premierar de vinnande lagen. Jublar för de lag som vunnit specialpriserna.

JÄRV ARENA

Ved Ramsviks Stugby & Camping hittar du  Järv Arena.

Vid Järv Arenan är det både  både start och målgång. Härifrån avgår bussen som tar Järv Kompis och Järv Familj till start dag 2 .

Ved arenaen skaper vi feststemning – musikk – speaker og jubel fra publikum gir ekstra energi ved start og målgang.

Vi bruker ikke engangsservice! 

Har du ikke kopper og kar kan du kjøpe det av oss ved arenaen.

Vid arenan finns tillgång till toaletter, duschar, vattenpåfyllning och väldig salta bad.

Restaurangen är öppen hela dagen, här kan ni äta lunch och stilla glass-suget!

Lørdag kl 15:00-17:00 har resturanten After Järv med underholdning og Järvs "lille premieutdelig"

OMGIVNING

Ramsvikslandet – Klippornas Rike!

Ramsvikslandets naturreservat kallas ibland Klippornas Rike, vilket är enkelt att förstå. Den röda bohusgraniten blandas här med andra, yngre bergarter. I norra delen av Ramsvik, på Öberg, kan du uppleva ett fantastiskt landskap med de vackert röda och släta granitklipporna. Havet bjuder på salt vatten, slätslipade granithällar och små öar med gräsängar och trånga passager i inomskärs skyddade vikar, men även den berömda Sotekanlen. Sotekanalen anlades för att skapa en skyddad led innanför den mycket olycksdrabbade Sotefjorden. Kanalbygget påbörjades 1931 och invigdes 1935 av kronprins Gustaf Adolf och används nu flitigt av fritidsbåtar och sjöfarten.

Mer info om vackra Bohuslän

PARKERING

Alla som bor på Ramsviks stugby har egen parkering i närheten av er stuga.

I det fall ni inte bor på Ramsvik, finns det ett begränsat antal betalparkeringar i närheten.

Det finns även ett antal gratisparkeringar på Ramsvikslandet, men då med ca 2-3 km promenad till Järv Arena och Ramsviks Stugby.

 

HOLDBARHET

Järv Äventyr värnar självklart om miljö och vår vackra natur. Vi gör allt vi kan för att minimera vårt fotavtryck. Bland mycket vi gör för att minska vår miljöpåverkan, är att minimera engångsmaterial.

Alt det vi serverer er økologisk og helst produsert lokalt. Vi setter krav til våre samarbeidspartnere og ønsker at de også skal servere både økologis og lokal produsert mat.

Utstyret vi bruker er laget av mest mulig gjennvunnet materialer og vi forsøker å lage materialer som kan brukes mange ganger og i flere år. Järv Eventyr rydder alltid opp etter oss i naturen – vi setter ikke spor etter oss.

Du og ditt lag blir diskvalifisert om dere kaster søppel i naturen eller ødelegger miljøet vi befinner oss i!

Ramsvik Stugby & Camping byggde år 2019 turistsveriges största solcellsanläggning, och är därmed självförsörjande på el på årsbasis. Här kan ni läsa mer om Ramsviks hållbarhetsarbete: https://www.ramsvik.nu/pa-ramsvik/hallbar-utveckling-pa-ramsvik/

SERVICE I RAMSVIK

Ramsvik Stugby & Camping erbjuder:
 

SLIK FINNER DU FREM

 

Kör på E6. Tag av mot Smögen (avfart nr 101, ca 10 mil norr om Göteborg). Följ alla skyltar mot Smögen. När ni har 7 km kvar till Smögen, tag av höger mot Ramsvik. Kör över bron, tag höger efter bron. Efter ca 2 km ligger Ramsvik Stugby & Camping på höger sida.

Avstånd

Hunnebostrand 8 km, Smögen 11 km, Kungshamn 11 km, Grebbestad 46 km, Strömstad 80 km, Göteborg 140 km, Malmö 404 km, Stockholm 500 km.

Kommunikationer

Till Ramsvik tar du dig enklast med bil. Närmaste busshållplats ligger 5 km från stugbyn.

Meld på ditt lag her

Tidligere konkurranser

JÄRV RAMSVIK 2022

Sista helgen i april utforskade 77 lag Ramsvikslandet! 
I vackert vårväder kämpade 70+ damer sida vid sida med 5 åringar, de letade skatter, utförde kluriga uppdrag och njöt av vackra Ramsvikslandet. Till och med truliga tonåringar sa att de ville komma tillbaka 2023!

Dette fortalte våre flotte deltakere:

"Att det var ett familjeäventyr som vi kunde göra tillsammans. Lagom avstånd mellan aktiviteterna/uppdragen. Man kunde göra det på sin egen nivå och i sin egen takt"
"Gemensam aktivitet som alla gillar. Både barn och vuxna. Det är ont om sådana."
"Den härliga atmosfären och att det var utmanande. Inte en rak asfaltsvägen el grusväg utan klippor och skogsstig. Kändes som en swimrunlöpning utan simning. Kul att få pusha barnen (8,11 år) lagom mycket och visa fantastisk miljö. "

#jarvaventyr

Titelsponsor
Huvudsponsorer
Sponsorer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

cross
nb_NO
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram