fbpx
00
dagar
kvar till prishöjning Trysil!
Läs mer

Järv äventyr Hammarbybacken

11 & 12 Maj 2024

Äventyrstävling mitt i Stockholm! Ert lag tar sig fram till fots i Nackareservatet, upp till Hammarbybackens topp. Varva vacker stig med uppdrag likt Mästarnas mästare och Wild Kids.

 

Meld på ditt lag her

Meld på laget ditt tidlig for den beste prisen:

Ordinarie pris till 14/4

1 595 kr/lag

Sista chansen till 10/5

1995 kr/lag

Järv Hammarbybacken by EQPE

Järv Äventyr Hammarbybacken är en lagtävling med upplevelser och glädje som grundrecept. Ni som familj eller kompisgäng löser kluriga uppgifter och gör spännande uppdrag  inspirerade av Mästarnas Mästare och Wild Kids samtidigt som ni tar er fram längs en snitslad bana. Det finns flera olika distanser att välja mellan.

Järv Hammarbybacken är en endagstävling där ni väljer lördagen 11:e maj eller söndagen 12:e maj. Loppet tar ca 3-4 tim beroende på hur mycket ni springer/vandrar. Ert lag består av 2-5 personer. Ni avgör helt och hållet själva i vilken takt ni vill göra äventyret!

Alla får en fin JÄRV-medalj och det finns möjlighet till tre vinster Bästa Laganda, Bästa Skattletare och Bästa Tid (vi tar ej tid på Järv Junior från 4 år)

 


Våra olika distanser

Järv Kompis

Från 14 år
Äventyr för familjer med äldre barn och för kompisgäng. Distans ca 13-15km per dag. Passar alla som längtar efter äventyr.
Utforska vidare

Järv Familie

Från 7 år
Äventyr för hela familjen. Distans ca 8-12km per dag. Passar alla som längtar efter "tillsammans-tid".

Utforska vidare

Järv Junior

Från 4 år
Äventyr för de yngsta. Distans ca 4-5km per dag. Passar alla barn med spring i benen.

Utforska vidare

Tävlingsinformation

Järv Hammarbybacken är en lagtävling där ni tillsammans skall ta er runt den snitslade banan.

Längs banan ska ni som lag utföra en utmaning eller klurighet. Det kommer uppdragsstationer eller skattkistor att leta efter varje kilometer.

Vi har gömt ett antal skattkistor utmed stigen, med hjälp av kartan hittar ni skattkistorna.  I skattkistorna ligger det olika uppdrag, när ni har hittat en skattkista ska ni ta ett kort med ett uppdrag som skall utföras innan eller i samband med målgång.

Järv Äventyr är en tävling på tid, men det är lika mycket en upplevelse där det viktigaste är att ni som lag har roligt och njuter av ert äventyr. Vi har designat Järv Äventyr så att det är minst lika viktigt att vara klurig och samarbeta väl, än att vara snabb och stark. Under Järv Äventyr är det oftast en stor fördel att stanna upp, läsa instruktionerna i uppdragskuvertet noga och tänka till innan ni tar er an en uppgift.

Ni startar på grusväg in i Nackareservatet och kommer snabbt till uppdrag 1. Därefter väntar slingriga kluriga stigar och vandringsleder.

Innan målgång ska ni tar er upp på toppen av Hammarbybacken och lösa uppdraget. Nu är det full fart mot sista uppdraget och efter det spurt mot mål som gäller!

Sträckan är välsnitslad men det är bra att ha  kartan digitalt, så ni kan navigera med hjälp av er telefon. På kartan finns markeringar på ett antal skatter, de ligger gömda inom en radie på 20 meter från pricken på kartan. Leta efter skatten under träd, i stenrösen och i  buskar.

Fredagen 10 Maj

17:00-19:00 Informasjonskontoret er åpent.

Här hämtar du ditt lags startpaket, ställer frågor, kollar kartor, byter namn på deltagare eller något annat som har med ditt äventyr i Hammarbybacken att göra.

För att förhindra trängsel på stigen och vid uppdragen startar vi 10 lag åt gången med 15 minuters mellanrum.

Din exakta starttid kommer du att få i god tid innan tävlingsdagen.

 

Lördagen 11 Maj

Sekretariatet öppnar 08.30

Första start kl. 09.45 och därefter start var 15:e minut.

 

Söndagen 12 Maj

Sekretariatet öppnar 09.00

Första start kl. 10.00 och därefter start var 10:e minut.

 

Vid Skistar Hammarbybacken hittar du  Järv Arena.

Vid Järv Arenan är det både start och målgång.

Ved arenaen skaper vi feststemning – musikk – speaker og jubel fra publikum gir ekstra energi ved start og målgang.

Vi bruker ikke engangsservice! 

Har du ikke kopper og kar kan du kjøpe det av oss ved arenaen.

Vid SkiStars byggnad i Hammarbybacken finns tillgång till toaletter.

RES TILL HAMMARBYBACKEN

Buss: Busslinje 74 stannar närmast intill Hammarbybacken. Stig av vid hållplatsen Sickla kaj och gå sedan mot MAX-restaurangen, ta till vänster in på Hammarby allé och följ allén tills den tar slut, (två kvarter), därifrån ser du backen. Totalt 5–10 minuters promenad.

Tunnelbana och tvärbana: Gröna linjen tar dig till Gullmarsplan, där byte till tvärbanan sker. Åk Tvärbanan mot Sickla och kliv av vid Sickla kaj. Gå sedan mot MAX-restaurangen, ta till vänster in på Hammarby allé och följ allén tills den tar slut, (två kvarter), därifrån ser du backen. Totalt 5–10 minuters promenad.

Parkering:

Vi rekommenderar alla att åka kommunalt till Järv Hammarbybacken.

Vid Hammarbybacken finns ett fåtal platser (ca 50 st). Avgift 00-24

Det finns parkeringsmöjligheter i Hammarby Sjöstad. För info se här

SkiStar har byggt upp en fantastisk äventyrspark i Hammarbybacken!

Vad sägs om häftiga aktiviteter såsom:

  • SummerSki
  • Mountain Coaster
  • Mountain tube
  • Klättertorn
  • Bungy rocket
  • Trampolin.

Alla dessa roliga aktiviteter ingår i HammarbybackenPasset som kostar från 395kr för en hel dag. Som deltagare i Järv Äventyr så får du självklart rabatt på 15% om du använder koden JARVHAMMARBY24.

Läs mer och boka här.

Mer information hittar du under Frågor och svar

Overnatting

Best Western Park City Hammarby Sjöstad
Bara 200m från starten vid Hammarbybacken ligger detta trevliga hotell. Som deltagare på Järv Äventyr får ni dessutom 5-10% rabatt.
Detta härliga hotell med Stockholms kanske bästa utsikt är beläget i lugna Hammarby Sjöstad, med hela staden inom nära räckhåll.
Best Western Park City Hammarby Sjöstad har totalt 178 rum och sviter. Här kan du koppla av med en kopp kaffe medan du njuter av den fantastiska utsikten. När du vill äta något serverar RBG Bar and Grill allt från frukostbuffé till à la carte. Missa inte restaurangens urval av lokalt producerad hantverksöl, som avnjuts bäst på den härliga uteserveringen.
Välj rätt datum och antal personer, fyll i rabattkoden JARV24+
Titelsponsor
Sponsorer

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram